Bekcilikten avukatlığa

Hakan Yazıcı, adliyede gece bekçiliği yapıyordu. Önce mübaşir oldu. Azmedip sınava girdi. Hukuk fakültesini kazandı. Avukatlık ruhsatını aldı. Bekçilik yaptığı adliyeye avukat olarak döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2015 Güncelleme 05 Temmuz 2015, 00:35
Bekcilikten avukatlığa

İÇİNDEKİLER

Trabzon'da yaşayan Hakan Yazıcı'nın (38), başarı hikayesi herkese örnek oldu. Hakan Yazıcı ekmeğini kazanmak için 2006 yılında adalet Bakanlığı bünyesinde işe girdi. Samsun Adliyesi'nde, İstanbul Üsküdar Adliyesi'nde son olarak Trabzon Adliyesi'nde 6 yıl mübaşir 2 yıl gece bekçisi olarak görev yaptı. Ancak onun hedefleri başkaydı. Hayalini kurduğu mesleğe avukatlığa ulaşacaktı.

BELGESİNİ BARO BAŞKANINDAN ALDI
Gece bekçisi olarak girdiği işte, mübaşirlik sınavlarına girdi. 2 yılın ardından sınavı kazanarak mübaşirlik yapmaya başladı. 2009 yılında Adalet Yüksek Okulu Açık Öğretim Fakültesi'n sınavına girdi. Ardından tekrar sınava girdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hukuk Fakültesi'ne yerleşti. Ancak, mübaşirlik görevini, para kazanmak için bırakmadı. 2013 yılında mezun oldu. Artık hayali gerçek olmuştu. Stajını tamamladıktan sonra ruhsatını Trabzon Barosu'nda düzenlenen törende kendisi mübaşirken avukat olan ve şimdi Baro Başkanlığı yapan Orhan Öngöz'ün elinden aldı. Ruhsatını alan Yazıcı, "Avukat olmak çok güzel bir duygu. Bu onuru yaşadığım için çok gururluyum. Bekçi Hakan'ken şimdi Avukat Hakan'ım" dedi.