Buz dağının arka yüzü

13 milyon liraya 3 rezidans dairesi aldığı ortaya çıkan CHP'li Gamze İlgezdi, tepkilere aldırış etmedi. Ataşehir Belediye Başkanı eşi Battal İlgezdi'nin eseri olan Buz Residence ise skandala yükseldi! Milyonluk projeye belediye arsası da dahil edildi. 17 rezidans dairesi, CHP'li çiftin eniştelerinin üzerine geçti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2015 Güncelleme 04 Temmuz 2015, 10:58
Buz dağının arka yüzü

İÇİNDEKİLER

Meclis'teki yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldıran CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin mal varlığı partiyi karıştırdı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Hanım'ın, 2014'te Bağdat Caddesi'ndeki Four Winds Residence'dan 5 milyon dolara (13 milyon 331 bin) 3 lüks daire satın aldığı ortaya çıktı. Diş hekimi olmasına rağmen milyonluk daire sahibi olan İlgezdi, tepkiler üzerine sadece "Mülk sahibi olmak yasalara aykırı değil" açıklaması yaptı. İlgezdi çiftinin mal varlığı bununla sınırlı kalmadı.

ARSAYI BÜYÜTTÜ...
2009 yılında Ataşehir Belediye Başkanı seçilen Battal İlgezdi, koltuğa oturur oturmaz, yaptığı icraatlarla dikkat çekti. İlgezdi çiftinin aile fertlerinin de başka bir rezidansta daireleri olduğu belirlendi. Ataşehir'i "aileşehir" belediyesi haline getirdiği öne sürülen Başkan İlgezdi'nin en büyük eserinin Buz Residence olduğu iddia edildi. İlgezdi'nin 2010 yılında kendi arsasının etrafındaki gecekonduları satın alarak büyüttüğü arazide bir rezidans yükseldi.

YÜKSEK İMAR DÜZENLEMESİ
Ataşehir'deki arsada hissedar olarak gözüken Battal İlgezdi, diğer hisse sahipleriyle anlaşarak paylarını satın aldırdı. Ancak teker teker alınıp birleştirilen arsalar, inşaat projesi için yetersiz kaldı. Bunun üzerine Ataşehir Belediyesi'ne ait arsa da rekabet koşulları oluşturulmadan Buz Residence'a katıldı. Araziler toplandıktan sonra Buz Residence projesi start aldı.
Ataşehir'in değerli arazilerinden biri haline getirilen arsaya yüksek imar düzenlemesi yapılarak inşaat başladı. 28 katlı lüks binaya sosyal tesisler de yapıldı. Ataşehir'in kilit noktalarından Küçükbakkalköy'de yükselen rezidanstaki milyonluk lüks dairelerin yeni sahipleri ise şaşırttı.



ŞANSLI ENİŞTELER...
Projenin perde arkasından İlgezdi'nin enişteleri çıktı. Battal İlgezdi'nin eniştesi Nurettin Şahin ile Gamze İlgezdi'nin eniştesi Özer Çetin Şenyurt, aynı günde aynı arsanın sahipleri olarak kayıtlarda yer aldı. 12 Ekim 2011'de yapılan satış işlemine göre, Ataşehir'deki 3 bin 340 metrekarelik arsa satış yoluyla eniştelere geçti.

Ayrıca Gamze İlgezdi'nin ablası Oya Şenyurt da diğer satış işleminden bir gün önce 649 metrekarelik arsanın yeni sahibi oldu. Arsadaki paylarının ardından yeni inşaatta da daire sahibi olan enişteler Buz Residence'ta 17 daireyi de kazandı.

VERİLMEYECEK HESABIM YOK
Ataşehir'de küçük bir arsanın birleştirilmesiyle başlayan Buz Residence projesi, belediyenin arsası da eklenerek planlandı. Fitness salonu, restoran ve lüks yaşam alanlarıyla son derece karlı bir proje olan Buz Resedence'ın yapımını da Büyük Uzunlar İnşaat gerçekleştirdi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise belediye başkanı olmadan önce müteahhitlik işiyle uğraştığını, yüzlerce kez müfettiş denetiminden geçtiğini ve verilemeyecek hesabı olmadığını ifade etti.



REZİDANS SAVUNMASI!
Rezidans sahibi CHP'li vekil Gamze İlgezdi'yi belediye başkanı eşi Battal İlgezdi savundu. Eşine yönelik itibarsızlaştırma kampanyası yürütüldüğünü belirten İlgezdi, "Sadece benim değil, eşimin ve 2 kızımın mal varlıkları da İçişleri Bakanlığı'na bildirildi. Konutun parası kendi hesabımdan eşimin hesabına aktarılarak ödendi. Toplam maliyeti 3 milyon 168 bin Türk lirası. Bu bilgiler tapu kayıtlarında mevcut" ifadesini kullandı.

Zeynel YAMAN