0001 Yılmaz

TBMM'de 2 gün süren 4 turluk büyük yarış dün sona erdi. AK Parti adayı İsmet Yılmaz 258 oy alarak Meclis Başkanı seçildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 00:44
0001 Yılmaz

İÇİNDEKİLER

TBMM yeni Başkanı'nı seçti. AK Parti adayı İsmet Yılmaz 258 oyla Meclis'in 26'ncı başkanı oldu. Meclis Başkanlığı için trafik dün sabah başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Eğer dördüncü tura kendi adayımız kalamazsa MHP'nin 80 oyu da boş çıkacaktır" dedi.

KILIÇDAROĞLU: ÇATI MI KALDI!
Bu açıklama Yılmaz'ın seçimi kazanması anlamına geliyordu. Gelişmeler üzerine CHP'nin MHP adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nu destekleyebileceği iddiaları yayıldı, ancak bunlar da kısa sürdü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Çatı adayı destekler misiniz?" sorusuna, "Çatı mı kaldı" dedi. Bu görüntüler arasında yapılan seçim sonrasında Yılmaz, 258 oy alarak başkan oldu. Baykal ise 182 oyda kaldı. Bu tablo son turda milletvekillerini serbest bırakan HDP'nin Baykal'a 50 oy verdiğini ortaya koydu.

AN İTİBARİYLE BAYKAL
77 yaşındaki Deniz Baykal, en yaşlı vekil sıfatıyla geçici olarak Meclis'e başkanlık etti. Baykal ilk frağı ise 24 Haziran'daki yemin töreninde giyindi. Ancak Eskişehir'de özel frak diktiren Baykal'ın geçici başkanlığı kısa sürdü. Baykal dün sadece 182 oy alabildi.