Şirret polemiği

HDP'li Yüksekdağ, iktidarı "Şirret" olmakla suçladı. Ama asıl şirretliği, kendisinin yaptığı yazıldı. O habere de Demirtaş tepki yağdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2015 Güncelleme 30 Haziran 2015, 01:09
Şirret polemiği

İÇİNDEKİLER

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim öncesi aldı sazı eline, emanet oy istedi. Barajı geçip 80 milletvekiliyle Meclis'e girdi. Bir süre ortalıkta görünmedi. Onun yokluğunda Eş Başkan Figen Yüksekdağ sazı eline aldı. Türkiye aleyhine yapılan kampanyalara katıldı. Önce "Kobani saldırganları Türkiye'den geldi" dedi. Bu yalanı görüntülerle çürütülmesine ve YPG'nin de iddiayı yalanlamasına rağmen karalamalarını sürdürdü. Suruç'ta yaptığı konuşmada ise iktidarı suçladı. "Şirretlik yaparak bu kadar kanın, katliamın üzerine oturamazsınız" dedi. Bu iftirasına, tepkiler yükseldi. Kendisinin "Şirretlik" yaptığı hatırlatılınca da çok bozuldu. Ama cevap verme gereği duymadığını belirtti. Sadece "Siyasi yaşamın ne kadar bayağılaştırılabileceğine dair çok çarpıcı bir örnektir. Bakıp ibret almak lazım sadece" dedi. Bunu söylerken, o kelimeyi ilk önce kendisinin dillendirdiğini aklına bile getirmedi.

DEMİRTAŞ SAHİP ÇIKTI!
Ancak kendisini, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sahiplendi. Bu söze tepki gösterdi. Demirtaş, twitter'dan verdiği cevapta, ".... gazetesinin Eş Başkanımız Figen hanım için attığı çirkin manşeti kınıyorum. Havuz Medyası olarak Figen hanım ve diğer HDP'li vekiller yerine IŞİD'in barbar tecavüzcü halifesini mecliste görmeyi hayal ettiğinizi biliyoruz. Ama bu "rüyanız" kabus olmaya devam edecek" dedi. Demirtaş da bu açıklamasıyla kendisini alay konusu etti.