Giresun'da "şarbon" teşhisi paniği

Giresun'da 4 kişiye şarbon hastalığı teşhisi konuldu. Hastaların hastanedeki tedavisinin sürdüğü, sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 03 Haziran 2015, 11:19
Giresun’da şarbon teşhisi paniği

İÇİNDEKİLER

Giresun Halk Sağlığı Müdürü Fazıl Özden, Yağlıdere ilçesinde şarbon hastalığı teşhisi konulan 4 kişinin hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü, sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Özden, dün Yağlıdere Devlet Hastanesi ile ildeki bazı sağlık kuruluşlarına başvuran 4 kişiye şarbon hastalığı teşhisi konulduğunu hatırlatarak, bu kişilerin Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıklarını kaydetti.

Bu kişilerin hastanenin enfeksiyon bölümünde tedavi edildiğini dile getiren Özden, "Hastalarımızı yakından takip ediyoruz. Şu anda sağlık durumları iyi. Gerekli tedavilerinin ardından kendilerini taburcu edeceğiz" dedi.

Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın da bölgede şarbon hastalığı taşıyan hayvana rastlanılmadığını ifade ederek, "Hastalıklı hayvan bulunmadığı için bölgede karantina durumu söz konusu değil. Ancak yine de hayvanlara yönelik aşılama çalışması başlatacağız. Aşıları temin ettik. Ekiplerimiz hızla bölgede bu çalışmasını gerçekleştirecek. Bölgede endişeye mahal verecek bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.