HDP'ye KONDA

Derin ittifak, HDP'nin Meclis'e girmesi için düğmeye bastı. Anket şirketi KONDA da partinin oy oranını yüzde 12'lere kadar çıkarttı! Çünkü KONDA'nın sahibi olan Tarhan Erdem'in kızı Ayşe Erdem HDP'nin İstanbul İl Eşbaşkanı'ydı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2015 Güncelleme 30 Mayıs 2015, 01:29
HDP’ye KONDA

İÇİNDEKİLER

Seçim için geri sayım başladı. Türkiye, 7 Haziran'daki genel seçimlere hazırlandı. Ancak kirli ittifakı korku sardı. Paralel Yapı, Doğan Medyası ve üst akıl, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş için düğmeye bastı. Demirtaş, Paralel Yapı ve Doğan Grubu medyası tarafından parlatıldı. HDP için hazırlanan bu küresel lobiye anket şirketleri de katıldı! O şirketlerden biri de KONDA'ydı! Kamuoyu araştırmaları şirketi KONDA, 2014 yılının Kasım ayında yaptığı ankette HDP'nin oyunu yüzde 8'lerde gösteriyordu. Şirketin Aralık ayında yaptığı araştırmada HDP'nin oy oranı birden arttı. Yüzde 2.5'in üzerinde artışla yüzde 10.6'ya çıktı. Yine KONDA'nın 2015 Nisan ayı anketinde ise HDP'nin oy oranı birden yüzde 12.1'leri gördü. Adayların ve partilerin seçim beyannamelerini açıklaması ile Mayıs ayı araştırmasında HDP'nin oyları yüzde 11.5'e geriledi. Peki, Kasım ayında yüzde 8'lerde olan HDP'nin oyu ne oldu da bir anda yüzde 12'lere kadar çıktı? İşte bu sorunun yanıtı KONDA'nın sahibi Tarhan Erdem ile kızı Ayşe Erdem'de saklıydı.

'BANA ÇOK DESTEK OLDU'

KONDA'nın
HDP'ye baraj aştıran anketlerinin arkasında Ayşe Erdem vardı. Çünkü Erdem, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı'ydı. Erdem, geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda ise bu iddiayı destekleyen açıklamalarda bulunmuştu. Erdem, babasının kendisine siyasi konularda destek olduğunu belirtip "Babamla siyaseten aynı yerde durduğumuzu düşünüyorum. Bana çok destek oldu. Yaptığım siyasetin arkasında duran bir insan. Kafamın netliği biraz ondan da kaynaklı" diye konuştu.

Ayşe Erdem geçtiğimiz ocak ayında Cesim Soylu ile beraber HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanlığı'na seçildi. Notre Dame De Sion Lisesi'nin ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim gören ve Fransa'da tarih okuyan Erdem, partisinin yüzde 10 barajını aşacağını açıkladı.

Tarhan Erdem'in sahibi olduğu KONDA, seçim araştırmalarının yanı sıra uluslararası firmalara ürün geliştirme ve satışları ile yatırımlarına yön verecek araştırmalar, yerli-yabancı kuruluşlara da ekonomik ve siyasi çalışmalar yapıyor.