HDP'nin vukuatları saymakla bitmiyor

Seçime bir hafta kala baraj korkusu yaşayan HDP batıda şirin görünmeye çalışırken, doğuda seçmene korku salmak için silah ve şiddet eylemlerine başvuruyor.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2015, 12:53
HDP’nin vukuatları saymakla bitmiyor

İÇİNDEKİLER

Kobani olaylarının tetikleyicisi olan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın şiddet dili Doğu ve Güneydoğu'da kan dökmeye devam ediyor.
Dün de bölgeden yine ölüm ve şiddet haberleri geldi.

ŞIRNAK'TA 2 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER
İdil ilçesinde seçim çalışması yapan HDP'liler ile HÜDAPAR'lılar arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü.

Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak ili, İdil ilçemizin Kozluca köyünde seçim çalışması için HDP seçim aracı ile köye gelen HDP'lilerle, bir grup HÜDA-PAR'lı arasında çıkan tartışma sonucunda HDP'li oldukları değerlendirilen iki kişinin ateş açması sonucu HÜDA-PAR'lı iki kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılmış, ancak kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmişlerdir.Olayla ilgili iki zanlı ve olayda kullanılan bir silah ele geçirilmiş olup, adli mercilerce tahkikat devam etmektedir" denildi.

SİLVAN'DA OLAYLAR ÇIKTI
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, araç konvoyu ile ilçede tur atan Hüda-Par'lılar ile HDP'liler arasında kavga çıktı. Silvan'da bugün saat 18.00'de Hüda-Par'lılar seçim çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde konvoy halinde tur atarken, Batman yolu üzerinde, HDP'li oldukları öğrenilen bir grup sataştı. Buna tepki gösteren Hüda-Par'lılar ile HDP'liler arasında tartışmaya başladı. Tartışma sürerken, yoldan geçen ve Batman'a yolcu taşıyan bir minibüs ve Hüda- Par'lıların araçları taşlandı.

SİİRT'TE AK PARTİLİLERE SALDIRI
Siirt'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı mitingin ardından AK Parti Gençlik Kolları üyesi 4 kişi, HDP seçim bürosundaki bir grup tarafından darbedildi.
Alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting sonrası dağılan AK Partililer, Tillo Caddesi'nde HDP seçim bürosundaki bir grubun saldırısına uğradı.
Olayda Ak Parti Siirt Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı Elif Ekinci, gençlik kolları üyesi Merve Yılmaz, Yeter Timurtaş ve Şemsettin Şeker darbedildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, grubu biber gazı kullanarak dağıttı.
Saldırıya uğrayan 3'ü kadın 4 kişi, Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne gelerek, suç duyurusunda bulundu.

VAN'DA MİTİNGE GELENLER KAMERAYA KAYDEDİLDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitingine katılımı düşürmek için miting alanına gidenleri kamera kaydına alan HDP'liler, vatandaşları fişlediler.