Koalisyon isteyenlerin özlediği tablo

HDP’nin barajı aşması ve AK Parti’nin tek başına iktidar olmamasını isteyen çevreler; 22 bankası batmış, 65 milyar doları hortumlanmış bir Türkiye tablosu özlüyor!

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 28 Mayıs 2015, 10:00
Koalisyon isteyenlerin özlediği tablo

İÇİNDEKİLER

Paralel Yapı, Doğan medyası, CHP ve HDP, AK Parti'nin tek başına iktidar olmaması ve ülkenin bir koalisyon hükümeti tarafından yönetilmesi için mücadele ediyor. Bazı köşe yazarları ve TV yorumcuları ise koalisyon hükümetlerinin kötü olmadığı yönünde propaganda yapıyor.

HEDEFLERİ BANKALARI HORTUMLANMIŞ TÜRKİYE
HDP'nin barajı aşması ve AK Partinin tek başına iktidar olmasını engellemek için propaganda yapanların asıl amacı bankaları batırılmış kaynakları hortumlanmış Türkiye. AK Partisiz bir hükümet propagandası yapanların övdüğü koalisyon hükümetleri döneminde 22 banka hortumlandı ve battı. 1998-2001 arasında batan bankalardan 47 milyar dolar hortumlandı.

65 MİLYAR DOLAR HALKIN CEBİNDEN ÇIKTI

Batırılan ve hortumlanan bankaların halka toplam faturası ise 65 milyar dolar oldu. Bu rakam Hazine tarafından ödendi.

O PARALARLA 22 MARMARAY YAPILIRDI
ANASOL-D, ANASOL-M ve Ecevit azınlık hükümeti zamanında bankalardan hortumlanıp bedeli halkın cebinden çıkan 65 milyar dolarla, 22 tane Marmaray, Ankara-İzmir arasına 43 hızlı tren hattı yapılabilirdi.

İŞTE HORTUMLANAN VE BATAN BANKALAR
Koalisyon hükümeti döneminde batırılan ve hortumlanan bankalar ise şöyle:
İnterbank, Türk Ticaret Bankası, İmar, Adabank, Sümerbank, Egebank, Yurtbank, Yaşarbank, Ulusal Bank, Bank Kapital, EGS Bank, Bank Ekspres, EtiBank, Esbank, Pamukbank, Türkbank, İktisat Bankası, Toprak Bank, Kentbank, Tarişbank, Adabank, Osmanlı Bankası.

Kaynak: Takvim.com.tr