Türkiye'nin utanç yılları

7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti'yi deviremeyeceğini anlayan karanlık odaklar CHP, MHP ve HDP üzerinde kirli oyunlarını oynamaya devam ediyor. 2002'de AK Parti'nin sandığa gömdüğü koalisyon ruhunu yeniden hortlatmak için perde arkasında anlaşan güçler paralel medya ve Doğan medyası kullanılarak algı operasyonu yapıyor. Peki koalisyonlu yıllarda Türkiye'de neler yaşanmıştı...

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 07 Haziran 2015, 03:36
Türkiye’nin utanç yılları

İÇİNDEKİLER

7 Haziran seçimleri öncesinde paralel medya ve Doğan medyası AK Parti'yi yıpratmak ve algı operasyonu yapmak için koalisyon geliyor yaygarası yapmaya devam ediyor. Türkiye'yi eski karanlık günlere götürüp paradan para kazanma hasreti çeken güçler her seçimde milletin tokadını yemesinin ardından şimdi de koalisyon kurmak için seçimler öncesinde kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Türkiye, 2002 öncesinde ekonomik krizlerle boğuşuyordu ve IMF'nin kapısında köle haline gelmişti. Türkiye'nin hatırlamak istemediği o utanç yıllarında binlerce kişi kredi borcunu ödeyemediği için aileler dağılmış ve insanlar intihar etmişti. Cumhurbaşkanı Sezer'in Başbakan Ecevit'e anayasa fırlatmasıyla doruğa çıkan ekonomik krizde milyonlarca kişi işsiz kalmış ve tam bir kaos ortamı oluşmuştu.



VATANDAŞIN CEBİNDEN BİR GECEDE TRİLYONLAR ÇALINIYORDU
Türkiye, koalisyon hükümetleriyle yönetildiği dönemde hem ekonomik, hem de siyasi açıdan derin krizler yaşadı. Partilerin koalisyon ortaklığını sürdürebilme adına verdiği siyasi mücadele ve çekişmeler, ekonomiyi kötüye gidişe sürüklerken, vatandaşın cebinden bir gecede trilyonların çalınmasına yol açtı.


3'LÜ KOALİSYON KRİZDEN ÇIKMAK İÇİN DERVİŞ'E SARILMIŞTI
Türkiye'nin yönetilemediği ve her gün binlerce kişinin işsiz kaldığı dönemde Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli kurtarıcı olarak yurtdışından Kemal Derviş'i bakan olarak ithal etmişti. Sınırsız yetkiler verilen Kemal Derviş krizi yönetmek bir tarafa ülkeyi kaos ortamının içine sokmuştu. O yıllarda Başbakan Bülent Ecevit, "12 gündür bakanımı bulamıyorum" sözleri ülkenin nasıl yönetildiğini gözler önüne sermişti...

VATANDAŞ O YILLARI BİR DAHA YAŞAMAK İSTEMİYOR
AK Parti'nin 2002 yılında tarihe gömdüğü koalisyon ruhunu yeniden hortlatmak isteyen derin güçlere vatandaşlardan tokat gibi yanıt geldi. Doğan medyası ve paralel medyanın koalisyon yaygarasına milyonlarca Twitter kullanıcısı sert tepki gösterdi. Twitter kullanıcıları, "Allah bu memlekete bir darbe daha yaşatmasın. Bir koalisyon hükümeti de yaşatmasın, Türkiye Askeri vesayetleri, koalisyon hükümetlerini değil artık istikrara oy veriyor" şeklinde tweetlerle algı operasyonuna tepki gösterdi.

Maaş ödeyemez hale gelmişlerdi

Türkiye'nin yönetilemediği koalisyonlu yıllar!