Park yapılmaz

Sözcü'nün sahibi Akbaylar, yalanlarını gazetelerinin dışına da taşıdı. Kaçak garajı yıktıklarını iddia eden ailenin düzenbazlığını TAKVİM ortaya çıkardı. Belediye ekipleri bir kez daha kaçak garajın yıkılması için işlem başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2015 Güncelleme 27 Mayıs 2015, 02:17
Park yapılmaz

İÇİNDEKİLER

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve babası Ertuğrul Akbay kaçak garajlarını yıktırmamak için her yolu denedi ama TAKVİM işin peşini bırakmadı. Akbaylar'a ait Kuruçeşme sırtlarında Boğaz manzaralı 50 milyon liralık malikanenin kaçak garajı ile ilgili TAKVİM'in haberi bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi.

DÜZENBAZLIĞIN BÖYLESİ...

Akbaylar'ın başkasının tapulu arazisine çökerek yaptırdıkları kaçak garajı bundan 15 gün önce TAKVİM'in haberi ile tespit eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 24 Mayıs'a kadar süre vermişlerdi. Evinin önünden geçen orman yolunun yanındaki 19 hisseli arazinin içine giren, orada bulunan ağaçları yok eden ve kapalı kaçak garaj yapan Ertuğrul Akbay, TAKVİM'in haberinden sonra ne yapacağını şaşırdı. Uzun süre evine kapanan Ertuğrul Akbay, TAKVİM Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'in görüşme çağrılarına da yanıt veremedi. Akbay, belediye ekiplerinin tebligatı üzerine "Ben yıkarım" dedi. Yasal sürenin dolmasına bir gün kala garajın üzerindeki eterniti kaldırarak fotoğrafını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi ve kaçak yeri ortadan kaldırdığını öne sürdü. Belediye ise bu fotoğrafı basınla paylaşarak işin çözüldüğünü söyledi. Ama belediyeyi kandıran Akbaylar'ın oyununu TAKVİM yemedi.



İBB HATADAN DÖNDÜ

Doğru Adam Mevlüt Yüksel, Gölge Adam Ertuğrul Akbay'ın düzenbazlığını bizzat kaçak garajın olduğu yere kadar giderek tespit etti.
Boğaz manzaralı garajın üstündeki tente kaldırılmıştı ama başkasının arazisi gasp edilerek yapılan garaj hala yerinde duruyordu. TAKVİM'in son haberini ihbar kabul eden İBB'ye bağlı ekiplerin Akbay'ın yalanı üzerine, bugün yeniden tespit için malikaneye gidecekleri öğrenildi. Böylelikle yalan haber yapmayı alışkanlık haline getiren Sözcü'nün sahiplerinin bir yalanı daha ortaya çıktı. Gölge Adam ise Doğru Adam Mevlüt Yüksel'den bir tokat daha yedi.

YASAL PROSEDÜR İZLENİYOR


İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kaçak garajla ilgili yasal prosedürün izlendiğini belirtti. Yetkililer, Akbaylar'a bugün kaçak duvarların da yıkılmadığı tespitinden sonra yine bir süre vereceklerini ifade etti. Yasal prosedüre göre bu sürenin sonunda kaçak unsurlar yıkılmamışsa, konu encümene sunulacak. Encümen kararı sonrası yıkımı belediye ekipleri yapacak.

Mevlüt YÜKSEL