Okullarda 'kuru üzüm' devri

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Pursaklar Saray İlkokulu'nda düzenlenen Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı'na katıldı. Bakan Avcı, bu uygulama ile Türkiye'de yetişen fındık, ceviz, kuru üzüm gibi kuruyemişlerden 6 milyondan fazla öğrencinin yararlanacağını belirterek, "Bu program, önümüzdeki yıl ülkemizde yetişen fındık, ceviz gibi takviyelerle sürecek. 6 milyonu aşkın çocuğumuz bu programdan yararlanacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun, şifa olsun" dedi.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2015, 14:19
Okullarda ’kuru üzüm’ devri

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Pursaklar Saray İlkokulu'nda; Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Okul Üzümü Dağıtım Programı tanıtımına katıldı. Kısa bir konuşma yapan Bakan Avcı, bu uygulama ile Türkiye'de yetişen fındık, ceviz, kuru üzüm gibi kuruyemişlerden 6 milyondan fazla öğrencinin yararlanacağını belirterek, "Bu program, önümüzdeki yıl ülkemizde yetişen fındık, ceviz gibi takviyelerle sürecek. 6 milyonu aşkın çocuğumuz bu programdan yararlanacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun, şifa olsun" dedi.

Konuşmasının ardından kendisine ait olan dolma kaleminin öğrencilerle görüşmesi sırasında çocuklardan birinin saçına takılmış olabileceğini söyleyen Avcı, "Konuşmam bitti bu kadar. Ama bir şey söyleyeceğim. Benim kalemim birinizde kaldı. Ben çocuklarımızla görüşürken muhtemelen kızlarımızdan birinin saçına bir dolma kalem takıldı. Kime takıldıysa benim hediyem olsun. Saçlarınızı kontrol edin. Çünkü sık sık öyle oluyor" diye konuştu.

Program sonrası 2'nci sınıfları gezerek öğrencilere kendi elleriyle üzüm dağıtan Bakan Avcı, üzümü kendisi de tattı. Üzüm dağıttığı öğrencilerle sohbet eden Avcı, "Üçüncü sınıfa geçtiğiniz zaman bunların içinde aynı zamanda fındık ve ceviz de olacak, beraber daha da güzel olur. İnşallah yetiştirebilirsek gelecek yıl çekirdekli siyah üzüm dağıtmak istiyoruz. Çünkü o çekirdekler antioksidan etkisi var. Böylece daha zengin paketlerimiz olacak. Kademeli olarak fındıkla cevizle devam edeceğiz. Böylece abur cubur yemeyeceğiz" diye konuştu.



Diyabet hastası çocuklarla ilgili bir soru üzerine Bakan Avcı, "Onlarla ilgili velilerden izin kğıdı alıyoruz. Alamayacak çocuklarımızı biliyoruz onlara vermiyoruz" dedi.

Avcı, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Öğretmen ve velilerle tek tek el sıkışan Bakan Avcı, öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Okul Üzümü Dağıtım Programı ile okullarda salı ve perşembe günleri dağıtılacak üzüm sayesinde öğrencilerin sağlıklı gıdalarla beslenmesinin hedeflendiği belirtilirken üzüm dağıtımının ülke genelinde 64 lojistik noktada yapılacağı ve her öğrenciye 25 gramlık paketler verileceği kaydedildi.

Öğrencilerin 4 defa yararlanacağı program sonunda 24 milyon paket, 600 ton kuru üzümün dağıtılacağı belirtildi. Okullar tatile girinceye kadar devam edecek uygulamanın maliyeti ise 7 milyon lira olarak açıklandı.