'Havalimanının adı Selahaddin Eyyubi'

Hakkari Yüksekova Havalimanının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Başbakan Davutoğlu, havalimanına birlik ve kardeşlik mesajı vermek için Selahaddin Eyyubi adını verdiklerini bildirdi.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2015, 15:40
’Havalimanının adı Selahaddin Eyyubi’

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu havalimanının açılışı tam 2 yıl gecikti. 99 kez buraya saldırı oldu, İş makineleri yakıldı. Müteahhitler tehdit edildi. Hakkarili vatandaşlarımızı mahrum etmek istediler. Kararlıydık bunu yapacaktık. Bu bitecek dedik. Hakkarili kardeşlerimiz de insanca yaşamanın mutluluğuna erecek.

BUNLAR KÜRT KARDEŞLERİMİZİ SEVMİYORLAR
Neden bu havalimanının açılışını yaptırmak istemediler. Bunlar Kürt kardeşlerimizi sevmiyorlar.Bu yaptıkları zulüm değil mi? Açık söylüyorum biz bizi yaratan Allah Kürt kardeşlerimizi de yarattığı için seviyoruz.

HİZMETLERİNİ GÖREMEYECEĞİZ, ONLAR SADECE TEHDİT EDER
Biz istismar siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Hakkarilileri bugüne kadar istismar edenlerin hizmetini görmedik, görmeyeceğiz. Hakkarilileri istismar edenlerin bugüne kadar şehir için bir yatırımlarını göremedik. Çünkü onlar sadece tehdit etmeyi bilirler. Örgüt ve güdümündeki partinin bölgede halka yaptığı baskıyı biliyoruz.

Çözüm sürecini biz örgüt için değil halkımız için istiyoruz. Bugüne kadar maruz kaldığımız darbe girişimlerinin bir sebebi de budur. Çözüm süreci için büyük risk aldık. Atacağımız adımlarla pek çok kurumlarla karşı karşıya getirildik.

Ne diyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız, İmam Hatipleri kapatacağız diyorlar. Ben dindar Kürt kardeşlerimizin bunlara yanıt vereceğini biliyorum. Biz bu ülkede müslümanlar olarak bu duruşu sürdüreceğiz. Biz bu çaba içindeyken bölücü örgüt bütün yatırımların ortaya çıkışını geciktirdi. Bölgeye yatırım gelmiyorsa tek sebebi terördür.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Ezeli ve ebedi kardeşliği kılmaya var mısınız? Bu havalimanı ile Çanakkale'yi kardeş kılmaya var mısınız? Birileri kilimlerin rengini ayırmak istese o güzelim Hakkari kiliminden eser kalır mı? Biz Türkiye'nin her yerini halı gibi dokumak istiyoruz.

HAYAL GİBİ GÖRÜNENLERİ GERÇEK KILDIK
Geçtiğimiz hafta Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışındaydık. Denizin üzerine havalimanı yapacak güçte devletimiz var. Ordu-Giresun'da havalimanı olursa Hakkari'de de olur. Ülkemizin hiçbir köşesi birbirine ırak olmayacak. Ben projeyi başlatan sayın Cumhurbaşkanımıza, ulaştırma bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Hayal gibi görünenleri gerçek kıldık. Hediyemiz Yüksekova'ya ve ülkemize hayırlı olsun.

BU MERALAR HAYVANCILIĞA HASRETTİ
Buraya sadece miting yapmaya, açılış yapmaya gelmedik. Kardeşlerimizle bir araya gelmek için geldik. Bu meralar hayvancılığa hasretti. Hayvancılığa olağanüstü destek verdik. Hayvancılığı iki katına çıkardık. Bunlara vesile olan milli kardeşlik ve çözüm süreci projeleri oldu. Atılan adımlarla Hakkari ve bölge insanı huzura erdi.

Hakkari artık çıkmaz sokak olmayacak. Bu yöreyi şenlendireceğiz Hakkari yükselen bir şehir olacak. Anneler ağlamayacak. Oğlum nerede demeyecek. Ya bir spor salonunda ya da gençlik merkezinde olacak oğlu. Birileri bir araya gelerek Ak Parti'yi engellemeye çalışılıyor. Mersin ve Adana'da yapılan saldırıları kınadık. İçişleri Bakanlığımıza sorumluların bulunması için talimat verdik. Selahattin Demirtaş, Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı, Doğan Medya hepsi AK Parti'yi suçladı. Saldırgan bulundu ve DHKP/C'li çıktı.

BİR TARAF BU TOPRAKLARA BARIŞ GETİRME ÇABASI İÇİNDE DİĞER TARAF İSE...
Türkiye kararlı bir şekilde çözüm sürecinde ilerleyecektir. Bir tarafta bu topraklara barış getirme çabası var diğer tarafta paralel çeteyle terörle işbirliği var. Birileri tuzak kurma yolunda ama AK Parti'nin barış vizyonu devam edecek. 7 Haziran bunun seçimi olacak.