Erdoğan: Ya sen kimsin, haddini bil !

Cumhurbaşkanı Erdoğan SETA'da Başkanlık Sistemi panelinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD'nin New York Times gazetesinde kendisi hakkında yayımlanan yazıya çok sert cevap verdi.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 25 Mayıs 2015, 17:29
Erdoğan: Ya sen kimsin, haddini bil !

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan SETA'da Başkanlık Sistemi panelinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD'nin New York Times gazetesinde kendisi hakkında yayımlanan yazıya çok sert cevap verdi

Erdoğan'ın konuşmasını satırbaşları:

Bu millet darbecilerin oyuncağı haline getirildi.

Başkanlık sisteminin özelliğinde dik duruş var.

Onlar yine malum yerlerden talimat alarak seçimi devam ettirecekler.

Bu ülkeye dışarıdan bakan ithal edildiği günleri gördük. Şimdi bile bunlar konuşuluyor. Bu milletin gerçek sahiplerini hep küçümsediler. Bizim iktidarlarımız milletin iktidarıdır.

SEN KİMSİN, HADDİNİ BİL
New York Times edep dışı bir yazı ile Erdoğan'ın Türkiye'sinde bunlar oluyor diye oradan göndermeyi yapmış adeta ABD'ye talimat veriyor. Niye duruyorsunuz diyor. Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin. Bir defa sen bunu yazmakla böyle bir haberi yapmakla kendi özgürlük alanının dışına çıkmakla Türkiye'ye müdahale ediyorsun.

Sen kimsin ya. Sen ABD yönetimine böyle bir şey yapabilir misin. Anında gereğini yaparlar. Böyle bir şey yok. Türkiye'deki malum medya grubu da, onlar da belli yerlerden destek almakla bu vesayeti sürdürmek istiyorlar. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi bu darbecilerin önlerinin ebediyen kesilişinin ilanı olacaktır.

TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ NEDEN OLMASIN?
Başkanlık sistemi başarıyla uygulanan bir yönetim modeli. Türkiye bu talebi ile bir üst lige çıkmanın hamlesini yapıyor. Neden Türk tipi bir başkanlık sistemi olmasın? Geliştirebilecek potansiyele sahibiz. Başkanlık sistemi istikrar ve güven ortamına katkı sağlayacaktır. Başkanlık sistemine karşı çıkılmasının nedeni ilkesel değil kişiseldir. Başkanlık sistemine karşı olanlar demokrasiye olan bağlılıklarından değil darbecilere olan aşkındandır.

SOSYAL MEDYADA BENİM RESMİMİ KULLANIP...
Sosyal medyada benim resmimi kullanıp, Mursi kararının haberini veriyor. Bu "Sıra sende" demektir.

KOALİSYON GÜNLERİ YAŞANMASIN DİYE...
Biz Türkiye bir daha koalisyon günlerini yaşamasında diye başkanlık sistemini istiyoruz. Obama çok güçlü geldiği halde sağlık reformunu yapamadı.

Bir arı gibi olalım. her ağaçtan balımızı alalım ve ortaya koyalım. İnönü'nün milli şefliği ile başkanlık sistemini karıştırıyorlar. Millete hesap veren başkandan diktatör çıkmaz.

Türkiye'de 10 Ağustos 2014 tarihi ile yeni bir dönemin kapısı açıldı. Vatandaş yeni Türkiye'yi istiyor.

BUNLAR KAVGA ETMEK İÇİN GELMİŞ
Yeni anayasa için samimi bir gayretimiz oldu. Muhalefete hep çağrı yaptım. Liderler olarak görüşelim dedim. 3 kez böyle bir talebim oldu ama ses çıkmadı. Bunlar oraya siyaset yapmaya gelmemiş, halka hizmet için gelmemiş, kavga etmek için gelmiş.

Başkanlık sistemine bir tabular sistemi olarak bakmıyorum.

Uçakta gidiyoruz. Bakanlara soruyorum: Kaç derslik yaptık? Hiçbiri doğru dürüst cevap veremiyor. Ya bunu sen bilmezsen vatandaş nereden bilecek?

Yurtdışından gelen devlet başkanları Marmaray'ı görünce hayran oluyorlar.

6 yıl SSK'ya genel müdürlük yaptın SSK'yı iflas noktasında bıraktın.

Vatanını seven insanlar olarak bize ciddi sorumluluk düşüyor. Milletin duygularını ve hayallerinin istismar ediyorlar.

İtalya başarısızlığı gördüğü için koalisyonları yasakladı. Çünkü bedel ödediler.

HER SEÇİMİ KAYBEDİYORLAR AMA...
Karşımızda her seçimi kaybeden ve koltuğunu koruyan genel başkanlar var. Hiçbirisi çıkıp başarısız olursam istifa ederim diyemiyor. Bakın sayın başbakan söylüyor, "istifa ederim" diye. Siz neden söyleyemiyorsunuz?

Milletin gözünün içine bakarak yalan söylemenin özgürlüğü olur mu?

Hepimizin üzerinde çok önemli görevler var. Biz millet olarak ırkçı değiliz üstünlük sadece takva ile olur.