Hilkat garibesi

Paralel Yapı yüzünden hapis yatan eski emniyetçi Hanefi Avcı, cemaati bombaladı: Hilkat garibesi bu örgütün dünyada benzeri yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2015 Güncelleme 23 Mayıs 2015, 01:52
Hilkat garibesi

İÇİNDEKİLER

Bir dönemin en önemli emniyetçilerinden biriydi. Ancak Paralel Yapı'nın kumpasları yüzünden hapse girdi. Paralel Çete'nin darbe girişimi ortaya çıkınca Hanefi Avcı da tahliye edildi. Ve Avcı, Paralel Örgüt'le ilgili yine çok önemli bilgiler verdi. "17 ve 25 Aralık bir yalandır, toplumu aldatmaktır" dedi. Ardından şunları söyledi:

'HER YERE GİRİYORLAR'

"17 ve 25 Aralık aceleye gelmeseydi; Hükümet devrilmişti. Dönemin Başbakanı ve ailesi ile bakan ve büroktarlar ile çocukları tutuklanmıştı. Ülke kaosa girmiş, gerilemişti. Mesele 'Hükümet, cemaat meselesi' kadar basit bir dövüş, kavga, kısır döngü değil. Hilkat garibesi bu örgütün, dünyada benzeri, örneği yok. Basın organları, şirketleri, eğitim ve sosyal yapısı var. Bütün bunların üzerinde de sistemi yöneten bir cemaat var. Ticari, ekonomik, siyasi ve sosyal faaliyet değil. Ne olduğu belli değil. Hiçbir sistemi kabul etmeyen bir hilkat garibesi gibi bir şey... Bu illegal bir yapıdır, hukuk düzeni de bu tür oluşumları kabul etmez, edemez. Bu yapı, her yere giren, her renge giren; hiçbir sistemi kabul etmeyen, denetimsiz bir yapıdır."