Erdoğan: "Sisi bir darbecidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreninde konuştu...

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 22 Mayıs 2015, 19:46
Erdoğan: Sisi bir darbecidir

İÇİNDEKİLER

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Kahramanmaraş'ta son dönemde yapılan hizmetlerin açılışını bugün topluca yapalım istedim. Sabah 700 bin adet tablet dağıtımı gerçekleştirdik ardından Ordu-Giresun havalimanının açılışını Başbakanımızla beraber yaptık. Bugün burada 69 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz.
Biz Kahramanmaraş'ın 12 yıl önceki halini de biliriz. Geçmiş belediye başkanlarından bugün hükümetle beraber geldiğimiz nokta bambaşka.
Biz 12 yıldır aşka çalışıyoruz. Özel sektörüyle ve kamu kurumlarıyla el ele verdik. Türkiye'yi tarihinde görmediği yatırımlarla buluşturduk. Hiç bir ayrım gözetmeden 82 ilimize yatırımlar yaptık.

Biz İstanbul'a nasıl baktıysak Kahramanmaraş'a da öyle baktık. Toplam'da 14 katrilyon yatırım gerçekleştirdik.
Son derece öneml bir seçim sürecindeyiz. 7 Haziran'a çok kısa bir süre kaldı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız oylarını kullanmaya başladı. Şimdiye kadar 500 bin gurbetçi vatandaşlarımız oy kullandı bu sayı ilerleyen günlerde artacaktır. Bu seçimlerde ya Eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye diyeceğiz.

Muhalefet partileri bölücü örgüt paralel yapı ve medyanın bazı kurumları bir araya geldiler ve aynı çatı altında toplandılar. Bölücü terör örgütünün partisi bu paralel yapıya daha düne kadar demediğini bırakmıyordu şimdi can ciğer kuzu sarması oldular.
Bir zamanlar kestane pazarında hocaefendiydi, şimdi nasıl oluyor da bu ülkede 50 bin insanın kanına girenlerle bal kaymak oluyor? Bu hoca başörtüsüne Füruat diyordu.

Siyasette herkes kendisi için oy isterler dimi ama bunlar birbiri için oy istiyorlar. Hepsinin ayrı genel merkezi bence bunların hepsini birleştirsinler. Ben 40 yıllık hayatımda şunu öğrendim; Millete karşı dürüst olacaksınız, kalbiniz ve diliniz arasına perde koymayacaksınız.

MISIR'IN CUMHURBAŞKANI MURSİ'DİR, SİSİ BİR DARBECİDİR"

Mısır'da yüzde 52 oy almış Mursi'ye idam cezası verenleri affedebilir miyiz? Benim indimde Cumhurbaşkanı Mursi'dir Sisi değil. Sisi bir darbecidir. Amerika'da onunla aynı masaya oturmadım. Bundan sonra da asla oturmam. Ben Mursi'nin idam edileceğine inanmıyorum ancak bu duruma vicdanım sızlıyor, kan beynime sıçrıyor. Dünya suskun, siz demokrattınız neden susuyorsunuz konuşsanıza. Hani Avrupa Birliği'nde idam yoktu.

Kılıçdaroğlu şimdi Ferhat olmuş. Ferhat bunu duymasın rahatsız olur Kılıçdaroğlu'nda o aşk nerede.

Diyanet'in 320 binlik arabası hakkında demediklerini bırakmadılar. Bunların çocukları Porche ile geziyorlar.