Erdoğan: Kimi kimin yerinden kovuyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan TİKA toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan Sadri Alışık ödüllerinde Defne Halman tarafından yapılan ''Rumeli Hisarı'nda mescid yapılmasına izin vermeyelim'' sözlerine sert cevap verdi. Erdoğan, ''Siz kimi kimin yerinden kovuyorsunuz'' dedi.

Giriş Tarihi 07 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 07 Mayıs 2015, 13:16
Erdoğan: Kimi kimin yerinden kovuyorsun

İÇİNDEKİLER

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün TİKA'nın amblemi beş kıtada insanların umudu olmuş durumda. 3 kıta yedi iklimi kapsayan bir anlayışla mücadele ediyoruz. Bizde kuru slogan, istismar olmadı. Türk milliyetçiliği adına Orta Asya'yı ağızlarından düşürmeyenler acaba bizim bugün yol açılışını yaptığımız Bilge Tonyukuk anıtına gitmişler midir.

BİZİM TÖREMİZDE VAR MI?
Bugüne kadar Suriye'den gelen misafirlerimiz için harcadığımız meblağ 5, 6 milyar doları buldu. Şimdi buna bile göz dikenler bizim suçlamak için seçim malzemesi haline dönüştürenler var. Allah aşkına bizim töremizde misafire kapı kapatmak var mıdır. Bizim töremizde eldeki imkanı mağdurdan esirgemek var mıdır.

Dünyada bu değerleri yaşamayanlar bu yola tevessül edebilir. Ancak biz bunu yaşatmak durumundayız. Atalarımız 500 yıl önce İspanya'dan kaçan Yahudilere kapılarını açmıştır. Bugün de aynısını yapıyoruz yarın da yapacağız.

MİLLETİMİZ İZİN VERMEZ
Bu insanlar vatandaşlarımızın özbe öz akrabalarıdır. Bugün Suriye ve Irak'tan gelen misafirleri geri göndermek isteyenler Milli Şeflerinin izinden gitmek istiyor olabilirler ama bizim necip milletimiz buna asla izin vermez.

Batı ne yaparsa yapsın biz ne yaptığımızdan sorumluyuz. Maalesef ülkemizde hala ecdadından hala utanan onların mirasını ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarları var ecdad eserlerine sahip çıkanları eleştiriyor. Onlar köksüz çünkü onların cibilliyeti bozuk.

Ecdadımız yaptırdığı her güzel eserde olduğu gibi Rumelihisarı'ndan da bir mescit inşa etmiş. Ben belediye başkanlığı dönemimde bunu yapmak istedim. Yargıyla boğuşarak bunu inşa edemedim. Fatih tarafından yaptırılan bu boğazkesen mescidi depremler sonrasında yıkılıyor ancak minaresi kalıyor. İyi ki de kalıyor.

"KİMİN BAĞINDAN KİMİ KOVUYORSUNUZ"
Caminin yıkıntılarının bulunduğu yer daha sonra konser alanına dönüştürüyor. Sonunda bir STK desteğiyle İBB tarafından aslına uygun hale getirilmeye başlandı. Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddia edilen birileri "Biz buraya mescit yaptırmayız" diyor. Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı.

Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Buna kimse engel olamayacak. Buna diyanete saldırırken Vatikan'ın ülkemiz aleyhine çalışmalarına ses çıkarmayanlar da engel olamayacak.



RUMELİHİSARI'NDAKİ MESCİDİ İNŞA ETMEK TARİHE SAHİP ÇIKMAKTIR
Kudüs'teki Kubbetüs Sahranın hilalini beşinci kez Türkiye olarak biz yeniledik. Habeş Kralı Necani'ni mezarıyla oradaki sahabelerinin türbelerine biz sahip çıktık. Gazi Mustafa Kemal'in babasının doğup yaşadığı evi yeniden inşa ettik. Gazi Mustafa Kemal'in okuduğu Askeri İdadi'nin restorasyonunu yaptık. Rumelihisarı'na Boğazkesen mescidini inşa etmek tarihe sahip çıkmaktır. Ona karşı çıkmak ise bizim parçalanmamız yutulmamızdır.

Ana muhalefet partisinin lideri bazı ülkelerde büyükelçimiz yok diyor. İsrail'de büyükelçimiz yok doğru. Hani şu Filistin'e saldıran İsrail. Yani buraya bir tavır koymayacak mıyız. Diğeri ise Suriye. 350 bine yakın insanı katleden bir zalimin ülkesi.Bir diğeri Mısır. Seçimle iş başına gelmiş hükümeti darbeyle indiren bir ülke. Bu kadar ciddiyetsiz kendi tarihine kendi coğrafyasına yabancı bir bakış açısı olabilir mi.Filistin'in değil, İsrail'in, Suriye halkının değil zalimin yanında durmayı dış politika sanıyor.Libya'da olup bitenden hiç haberi olmadığı o kadar belli ki.

8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözü vereceğini bu milletin tarihi için ne yapacaksın onu söyle. Ana muhalefetle bölücü örgütün güdündeki parti el ele vermiş inanç hassasiyetlerini tahrike ederek seçimde sonuç almanın ghayretindeler. Bakın ne diyor Taksim bizim Kabemiz… Kabe Arap'ın olsun Taksim bize yeter diyorlar. Benim dindar Kürt kardeşlerim inanıyorum ki bu yaklaşıma gereken dersi verecektir. Bizim kutsallarımıza saldıranları ayakta tutmayacaklardır.

Bakın İtalya koalisyonu yasaklayan yasa çıkardı. Bunların vaadi ise koalisyon.