Boğaz'da domuz paniği!

Yaban domuzları, Boğaz'la bağını koparamadı. Daha önce Bebek, Tophane ve Tarabya'da ortaya çıkan yabani hayvanlar, şimdi de Beykoz'da kendini gösterdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2015 Güncelleme 07 Mayıs 2015, 01:41
Boğaz’da domuz paniği!

İÇİNDEKİLER

Geçen kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan domuzlar, sürüler halinde şehre indi. Bebek, Tophane ve Tarabya sahilinden karaya adım atan yabani hayvanlar, dün ise Beykoz'da ortaya çıktı. İstanbul Beykoz Paşabahçe iskelesinde sahile yavru bir domuzun çıktığını gören vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı. Yabani hayvan kıyıda bulunan bir tekneye bağlandı. Hemen, belediye yetkililerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine giden ekipler, domuzu araca alıp, ormanlık bölgede doğal hayata bıraktı.

25 KİLOMETRE YÜZDÜ
İstanbul Tophane'de yaşanan domuz paniği geçen yıl 10 Kasım'da yaşandı. Yabani hayatı terk eden domuz rıhtımından karaya çıkarıldı. Vatandaşlar ve rıhtımdaki görevliler, domuzu kurtarmak için uzun uğraşlar verdi. Halat atılarak yakalanmaya çalışılan yaban domuzu, bu halatı ısırarak kendini kurtarmaya çalıştı. Ancak insanlardan ürküp yeniden açığa yüzdü. Dalgalar arasındaki domuz bir teknenin yardımıyla kıyıya yönlendirildi. Domuz kıyıdan atılan halatlarla güçlükle karaya çıkarıldı. Uyuşturucu iğne atılan yaban domuzu, belediye ekipleri tarafından bakıma alındı. Domuzun karaya çıkarıldığı yere en yakın mesafedeki ormanın, kuş uçuşu 20-25 kilometre uzaklıkta yer alması ise dikkat çekti. Uzmanlar ise domuzun 25 kilometrenin üzerinde bir mesafeyi yüzerek geçtiğini belirtti.