''Gençlerimizi dağda görmek istemiyoruz''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Biz Ağrılı gençlerimizi, o güzel çocuklarımızı, kızlarımızı, erkeklerimizi bilgisayar başında görmek istiyoruz, dağda değil, bilgisayar başında görmek istiyoruz. Spor salonlarında görmek istiyoruz, okullarda görmek istiyoruz, dünyanın en gelişmiş üniversitelerinde görmek istiyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2015, 19:53
’’Gençlerimizi dağda görmek istemiyoruz’’

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 62. Hükümet olarak, daha önce çıkan yasanın gereği, Çözüm Süreci mekanizmasını kurduklarını anlatan Davutoğlu, "Neyle cevap verdiler, 6-7 Ekim provokasyonlarıyla" diye konuştu.

Ağrılılara bir daha şehirlerinde böyle olaylara izin verip vermeyeceklerini soran Davutoğlu, kalabalığın "hayır" yanıtı üzerine, "Şimdi tekrar en güçlü sesle, kararlılıkla bu yolda devam ediyoruz. Buradan HDP'ye ve onun etrafındakilere, bütün taraflara sesleniyorum, iki şey bir arada olmaz, silah ile demokrasi yan yana olmaz, terör ile baskı ile sandık yan yana olmaz. Tercihinizi açık ve net bir şekilde yapmak durumundasınız" dedi.

"Ağrılılar şiddet diline, nefret diline karşı çıkmaya hazır mısınız, bu milletin manevi değerleriyle alay edenlere, tepeden bakanlara ders vermeye hazır mısınız" diye soran Davutoğlu, alandakilerin "evet" yanıtına karşılık, "7 Haziran'da bu sesi en güçlü şekilde duymak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Çözüm Süreci ile hem demokratik hak ve özgürlüklerin teminat altına alınacağını, hem de bütün bölgenin ayağa kalkacağını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Dikkat ediniz, aslında bu baskılarla Türkiye'nin ve bölgenin kalkınmasını engellemeye çalışıyorlar. Bizler fabrika getirmeye, baraj, havalimanı açmaya çalışıyoruz, şantiyeleri basıyorlar, fabrikaların çalışmasını imkansız hale getiriyorlar. Bunlardan bu memlekete fayda gelir mi? Bu şiddet yanlılarının Türkiye'ye, Türkiye'deki her kökenden vatandaşlara bir faydası olur mu? Şimdi çıkmışlar sanki Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi gibi konuşuyorlar. Kabe'yi, Taksim'i karıştıranlardan Kürt kardeşimin temsilcisi çıkar mı? Selahaddin Eyyubi'nin diyarı Kudüs'e 'Yahudilerin kutsal mekanı' diyenden Kürtlerin temsilcisi çıkar mı, Türklerin temsilcisi çıkar mı? Bu millet bunlara prim vermeyecektir."

"Hiçbir zaman geri dönmedik"

AK Parti olarak çıktıkları yoldan hiçbir zaman geri dönmediklerini dile getiren Davutoğlu, "Bilin ki milli birlik ve beraberlik yolunda, Çözüm Süreci yolunda seçim sonrasında da en kararlı şekilde yürüyeceğiz. Kimse de bu sürecin başarıya ulaşmasına engel olamayacak" dedi.

Davutoğlu, son 12 yılda sadece özgürlükler alanında değil, ekonomik kalkınmada da olağanüstü başarılara imza attıklarını belirterek, milli gelirin 230 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıktığını hatırlattı.

CHP, HDP ve MHP'nin birbirinden kopya çektiğini, sosyal yardımlardan bahsettiğini ifade eden Davutoğlu, sosyal yardım kültürünü AK Parti'nin getirdiğini söyledi. Davutoğlu, sosyal destek 2002'de 800 milyon lirayken bugün 40 kat artarak 33 milyar liraya yükseldiğini bildirdi.

Muş'ta bir engelli vatandaşın kendisine teşekkür ettiğini, eskiden evden çıkmaya utanırken AK Parti iktidarları döneminde itibar gördüklerini, bir çok imkana sahip olduklarını söylediğini aktaran Davutoğlu, her bir vatandaşın derdine deva olmak için siyaset yaptıklarını belirtti.

"Kılıçdaroğlu'nun zihni bunu alabilir mi"

Davutoğlu, "Düşünün nasıl bir insani yaklaşımımız var. Engellilerin olduğu ailelere özel bakım elemanı gönderip, engellilere bakan aile fertlerinin tatil yapmalarını sağlıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun aklı, zihni bunu alabilir mi, Demirtaş'ın alabilir mi, Bahçeli'nin alabilir mi? Bizim alır, çünkü bizim gönlümüzde insan sevgisi var. Memleket aşkı, vatandaş aşkı var" diye konuştu.

Ağrı'da 3 bin 585 derslik yaptıklarını, 25 milyon kitap dağıttıklarını da anlatan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun aklına yeni gelmiş, öğrencilere bedava kitaptan bahsediyor. Biz yıllardır bunu yapıyoruz, yıllardır" dedi.

Kitaplar, tabletler, bilgisayarlar dağıtıldığını belirten Davutoğlu, "Biz Ağrılı gençlerimizi, o güzel çocuklarımızı, kızlarımızı, erkeklerimizi bilgisayar başında görmek istiyoruz, dağda değil, bilgisayar başında görmek istiyoruz. Spor salonlarında görmek istiyoruz, okullarda görmek istiyoruz, dünyanın en gelişmiş üniversitelerinde görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bundan sonra doğumlarda, devlet tarafından ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için de 600 lira verileceğini dile getiren Davutoğlu, eşi vefat eden yüz binlerce vatandaşa, kadına ayda 250 lira yardım yapıldığını da anlattı.

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki 'Türkiye'de 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor.' Bizim verdiğimiz öğrenci bursu bile 330 lira Kılıçdaroğlu, sen nerede yaşıyorsun? O hala kendisini eski Türkiye'de zannediyor" diye konuştu.

Yükselen Türkiye ile Ağrı'nın da yükseleceğini vurgulayan Davutoğlu, 1 yılda Ağrı'ya 3 kere geldiğini, geçen Kasım'da geldiğinde Ağrılıların kendisinden 4 talepte bulunduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Biri havalimanı. Havalimanı terminalini genişlettik. Allah hayırlı mübarek etsin. İkincisi doğalgaz. Ağrılılar, doğalgaz, bütün o bürokratik engeli aşarak Ağrı'ya en kısa sürede geliyor inşallah. Hiç merakınız olmasın. Üçüncüsü devlet hastanesi. İnşallah 400 yataklı hastane, merkezdeki devlet hastanesi 29 Ekim'de açılacak. O da hayırlı olsun" dedi.

Başbakan Davutoğlu, 12 yıl içinde neredeyse Ağrı'nın bütün ilçelerine hastane açtıklarını belirterek, "Şimdi de inşallah Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini de en geniş kapsamıyla büyüteceğiz, oraya da önümüzdeki dönemde tıp fakültesi kurulması için, hastane hazırlıklarının talimatını verdik. İnşallah zamanla kriterler yerine geldiğinde orada da o adımı da atacağız" diye konuştu.

Doğubeyazıt'ta, İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne bağlı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ni açtıklarını hatırlatan Davutoğlu, İshak Paşa Sarayı'nın da bütün çevre düzenlemelerinin yapıldığını, Ağrı'nın, İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı ile bir turizm merkezi olacağını söyledi.

Diyadin'de jeotermal turizmin gelişmesi için her türlü teşviki vereceklerini belirten Davutoğlu, Doğu Beyazıt'taki Gümrük Müdürlüğünün ihtisas yetkisinin geri verildiğini, bundan sonra bütün gümrük işlemlerinin Doğubeyazıt'ta yapılacağını aktardı.

İktidarları öncesinde, Ağrı'da sadece 26 kilometre bölünmüş yolun bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, 300 kilometre daha bölünmüş yol yaptıklarını, Ağrı-Iğdır ve Ağrı-Erzurum bölünmüş yollarını tamamladıklarını, şehirde organize sanayi bölgesini kendilerinin yaptığını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kardeşlik davasını, 7 Haziran'da yüceltmeye var mısınız? Kim ne derse desin, şiddete, teröre karşı, 'İnadına kardeşlik, kıyamete kadar kardeşlik' demeye var mısınız? Türkiye'yi özgürlükler diyarı yapmaya var mısınız? Yeni Türkiye'ye hazır mısınız? Bunun için 7 Haziran'da üçte üç yapacak mıyız? Söz mü? İnşallah Ağrı ile birlikte Türkiye'yi yeniden inşa edebilmek için 7 Haziran'da bize, AK Parti kadrolarına destek verecek misiniz? 7 Haziran'a kadar sokak sokak, köy köy, mahalle mahalle Ağrı'yı dolaşıp 'Gün bugündür' diyecek misiniz? Üçte üç yapacak mıyız? Büyük oyunu bozacak mıyız? Yeniden tarih yazacak mıyız? Allah razı olsun. Üçte üç bekliyoruz. Söz mü? Ağrı Dağı şahit söz mü? Ağrı Dağı kadar başınız dik olacak mı? Baskılara karşı sandığı koruyacak mısınız? 7 Haziran'a kadar kim ne derse desin, 'Milli irade' diyecek misiniz? Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'ın selamı üzerinize olsun."