Şam şeytanı!

Esed, Türkiye'ye karşı algı operasyonu için harekete geçti. Haber ajansı SAMA, 'IŞİD'çi 2 Türk askeri yakalandı' dedi. Montajlı fotoğraf ise herkesi gülmekten kırdı geçirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2015 Güncelleme 04 Mayıs 2015, 02:45
Şam şeytanı!

İÇİNDEKİLER

Suriye'de katliam yapan Beşar Esed, Türkiye'ye karşı IŞİD algısı yaratmak için kolları sıvadı. Haber ajansı SAMA devreye girdi. Trajikomik bir senaryo hayata geçirildi. IŞİD'in esir aldığı Irak askerleri "Ele geçirdiğimiz Türk askerleri" diye verildi. "Haber inandırıcı olsun" diye de sözde askerlerin üniformasına Türk bayrağı monte edildi.

Esed'in fotoğraf operasyonu herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Halep'ten gelen kanlı haber ise Esed'ın halkına kan kusturduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

ANAOKULUNA SALDIRDI

Esed güçlerine ait bir helikopter, Halep'te muhaliflerin denetimindeki Salahaddin bölgesinde yer alan bir anaokuluna "varil bombasıyla" saldırdı. 6'sı çocuk 10 kişi can verirken, 18 kişi de yaralandı. Ekipler, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. Esed rejiminin saldırıları sonucu Mart 2011'den beri Halep'te en az 25 bin kişi can verdi.