HDP'yi eleştiren isimler linç ediliyor

Sanat ve entellektüel çevrelerde Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) eleştiren isimlerin sosyal medya linç edilmesi dikkat çekti.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 04 Mayıs 2015, 02:18
HDP’yi eleştiren isimler linç ediliyor

İÇİNDEKİLER

Genel seçimlere yaklaşık 1 ay kala partiler arasındaki rekabet artıyor. Liderlerin yarışı sadece miting alanlarında değil, sosyal medyada destekçileri arasında da sürüyor. Seçim öncesi bu gerilim ise zaman zaman linç etmeye dönüyor.

Bu linçlerin en çok yaşandığı parti ise HDP.. Son zamanlarda özellikle muhalif sanatçı ve yazarların destek verdiği partiye kuşkuyla bakanlar hemen eleştiri yağmuruna tutuluyor. Bunun son örnekleri ise Feridun Düzağaç ve Ataol Behramoğlu oldu.

Feridun Düzağaç'ın 'Ben kısaca F.D. şarkısı, 7 Haziran seçimleri öncesi HDP için düzenlendi.

Ünlü sanatçı bu durumdan haberi olmadığını, hoşuna gitmiş olsa bile eserlerinin dinleyicileri ile arasında kalması gerektiğini söyleyerek şarkının yeni hali için kendisinden izin alınmadığını duyurdu. Bu açıklamaya gelen tepkiler üzerine Düzağaç ise polemiğe girmeyerek Twitter sayfasını kapatma kararı aldı.

Sosyal medyada HDP'ye kuşkuyla baktığı için linç edilen bir diğer isim ise ünlü şair ve yazar Ataol Behramoğlu oldu. Cumhriyet gazetesinde "HDP'ye oy vermek" başlıklı yazısında kuşkularını dile getiren Behramoğlu eleştiri oklarının hedefi oldu.