Paralelci gazeteye sahte bomba davası

"Fetullah Gülen'in bir gülüşüne tüm malvarlığımı bağışlarım" diyen paralel baron Akın İpek'in gazetesi Bugün'ün Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt hakkında dava açıldı...

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 03 Mayıs 2015, 03:39
Paralelci gazeteye sahte bomba davası

İÇİNDEKİLER

Fethulah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt hakkında dava açıldı. Gerekçe: Tahşiyeciler olarak bilinen grubun lideri Mehmet Doğan'a, ortada mahkeme kararı yokken, El Kaide ile ilişkisi varmış gibi gösterip hakaret etme, gazeteye de Tahşiyecilerle ilgiliymiş gibi silah ve patlayıcı fotoğrafları koymak.

HAKARET KAPSAMINDA ...
Erhan Başyurt, 21 Aralık 2014'te, "Cemaati terörle suçlayıp El Kaide'ye sahip çıkmak" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda, "El Kaide uzantılı Mehmet Doğan liderliğinde Tahşiye Örgütü" ifadesi de kullanıldı. Gazetede ayrıca, aynı gün bomba ve silah fotoğrafları yayımlanırken bu fotoğrafların sanki Tahşiyecilere ait operasyonda ele geçirilen mühimmatlar olduğu izlenimi oluşturmaya çalışıldı. Savcılık da dosya üzerinde yaptığı çalışma sonrasında, hakaret suçu kapsamında iddianame tanzim edip, Başyurt hakkında hapis cezası istedi.

Dilek YAMAN/SABAH