Terörün abisi

HDP lideri Selahattin Demirtaş, seçim öncesi aile pozu verdi. Resimde olmayan ağabeyi için ise "Düşünce suçu nedeniyle sürgünde. Erbil'de ticaret yapıyor" dedi...Ancak TAKVİM, Nurettin Demirtaş'ın silahı alıp Kandil'e çıktığını belgeledi. 'Şiyar' kod adlı ağabeyin yıllardır PKK kamplarında silahlı eğitim verdiği tespit edildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2015 Güncelleme 29 Nisan 2015, 02:06
Terörün abisi

İÇİNDEKİLER

HDP Eşbaşkanı ve partinin son Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayı Selahattin Demirtaş, ilk kez 7 Haziran'da parti olarak seçime girme kararı aldı. Şehir şehir gezip kampanyaya başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin çatı adayını beğenmeyenlerin oylarıyla heveslenen HDP lideri böylece yüzde 10 barajını aşacağını sandı. Ünlü isimlerle çalışmayı denese de planları tutmadı. Yine de Batı'daki seçmeni kandırabilmek için evini bile açtı. Kısa bir süre önce bütün aile bireyleriyle poz vererek 7 Haziran'daki genel seçimler öncesi imaj çalışması yaptı.

KAN TÜCCARLIĞI YAPIYOR

Selahattin Demirtaş aile fotoğrafı verdiği gün, ağabeyi için de "Demokratik siyasete girmek istedi, partiye girdi, eş genel başkan oldu. Fakat yargı baskısıyla siyaset yapamayacak bir hale getirdiler. Çok sayıda dava açtılar. Soruşturmalar açtılar, cezalar istediler. Burada bir kez daha yıllarını cezaevlerinde geçirsin istemedik. şu an Güney Kürdistan'da Hewler'de (Erbil) yaşıyor. Türkiye'de demokrasinin gelişmesini bekliyor. Sadece abim değil on binlerce insan bu şekilde ülkesinden, vatanından ayrı, sadece düşüncelerinden dolayı ülkesine gelemez durumdadır" ifadelerini kullandı. Ağabeyinin Kandil'e gittiği iddialarını her fırsatta yalanlayan HDP lideri, daha önce de Nurettin Demirtaş'ın 2010'da askerden terhis olduktan sonra Kuzey Irak'a gittiğini, burada Batmanlı bir ailenin yanında kaldığını ve ticaret yaptığını söylemişti.



MASKESİ ÇABUK DÜŞTÜ

Ancak TAKVİM
, tarihi bir habercilik başarısı gösterdi. Selahattin Demirtaş'ın "Ticaretle uğraşıyor" dediği ağabeyinin aslında silah kuşanıp terör yuvası Kandil'e çıktığını ortaya çıkardı. Onlarca kişinin öldüğü 6-7 Ekim Kobani olayları öncesi "Sokağa çıkın" çağrısı yaparak dökülen kana ortak olan Demirtaş, ne zaman ağabeyi sorulsa "Erbil'de yaşıyor" derken, Nurettin Demirtaş'ın yıllardır "Şiyar" kod adıyla Kandil'deki PKK kamplarında silahlı eğitim verdiği saptandı. Kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) başkanlığını da yapan Nurettin'in Kaleşnikoflu fotoğrafları, ihanetini kanıtladı. Böylece her fırsatta çözüm sürecini baltalamaktan çekinmeyen Demirtaş'ın taktığı seçim maskesi de düştü.



Selahattin Demirtaş babası Tahir Demirtaş ve annesi Sadiye Demirtaş, kardeşleri Aygül, Nurcan, Süleyman, Şadiye, Bahar ve eşi Başak'ın olduğu aile fotoğrafı vermişti. Ardından da bu fotoğrafta düşünce suçu nedeniyle sürgün olduğunu belirttiği ağabeyi Nurettin'in eksik olduğunu söylemişti.

ABİM ERBİL'DE SÜRGÜN YAŞIYOR

Selahattin Demirtaş geçtiğimiz günlerde Ağrı'da PKK'lı teröristlerin askere saldırdığı olayları değerlendirirken PKK'lılara "Kardeşlerim" demişti. Demirtaş "Provokasyona gelmeyeceğiz. PKK'lılar bizim canımız, kardeşimiz. Artık ülkede kan dökülsün istemiyoruz" diye konuşmuştu. "Ağabeyim Erbil'de ticaret yapıyor" diyerek milyonları kandıran Demirtaş'ın bu açıklamada ise aslında gerçekleri tüm çıplaklığıyla itiraf ettiği anlaşıldı.

SELO YIRTTI O HAPİS YATTI

Nurettin Demirtaş üniversite öğrencisiyken 1991'de PKK'nın gençlik örgütü olarak bilinen Yekitiya Civaka Kürdistan üyesi oldukları suçlamasıyla kardeşi Selahattin'le beraber gözaltına alındı. Selahattin serbest bırakılırken, Nurettin terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan Buca Cezaevi'nde onbir yıl altı ay hapis yattı.

NURETTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

1972'de doğan Nurettin Demirtaş, 1991'de PKK'ya üye olmak suçundan on bir yıl altı ay hapis yattı. Cezasını çektikten sonra DTP'ye üye olan Demirtaş, sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle askerliğe elverişsiz raporu aldı. 8 Kasım 2007'de DTP'nin başkanlığına seçildi. Askerlik raporu sahte çıkınca 2007'de tutuklandı. Bir yıl hapis yattıktan sonra askere alındı ve Safranbolu ile Artova ilçelerinde askerliğini tamamladı. 2010'da terhis olan Demirtaş, teskereyi aldıktan sonra Mersin'deki bir yayla evinde kaldı. 1.5 ay sonra ise Diyarbakır'a gidip Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a geçti. Kimi kaynaklar Kandil'e gidip PKK militanı olduğunu söylerken Demirtaş ailesi her fırsatta onun Erbil'de ticaretle uğraştığını ve yazarlık yaptığını iddia etti.


MEVLÜT YÜKSEL