Hayat hediyesi

Dünyaca ünlü Heykeltıraş Oleg Kilevski'nin karısı Rus Mariia Voytk lenfoma kanserine yakalandı. Şifayı ise Antalya'da buldu. Çift, mutlu sonla biten hikayelerini ölümsüzleştirmek için "Hayat Ağacı" adını taşıyan heykeli kente hediye etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2015 Güncelleme 27 Nisan 2015, 00:00
Hayat hediyesi

İÇİNDEKİLER

Rusya'da yaşayan 35 yaşındaki Mariia Voytko, basit bir öksürük şikayetiyle hastaneye gitti. Burada lenfoma kanserine yakalandığını öğrendi. Bir an vücudunun soğuduğunu, kanının donduğunu, yaşamın durduğunu hissetti. Sadece hayat arkadaşı ünlü heykeltıraş Oleg Kievski yanındaydı. O el Mariia'ya güç ve inanç verdi. Birlikte Türkiye'ye geldiler. Onlar için güneş, deniz ve huzurun kenti Antalya, bir anda umudun, yaşamın ve geleceğin şehri oldu. Mariia ve Oleg, Memorial Sağlık Grubu Antalya Medstar Kanser Merkezi'ne başvurdu. Türkiye'ye adım attıktan sadece 9 gün sonra Mariia ilk kemoterapisini aldı. Saçlarının döküleceğini biliyordu. Onları kazıttı ve her sabah saçları yerine umudunu kabarttı. Kaşlarını çizdi ve dudaklarına bir de gülücük koydu.

TÜRKÇE ÖĞRENDİ!
Tedavisi sırasında iki Türkçe kelime de öğrendi; Maşallah ve Teşekkür ederim. Önceleri anlamadığı bu iki kelime sonraları onun kulağına gelen dünyanın en güzel melodisine dönüştü. 6 tur kemoterapiden oluşan tedavisinde üçüncü kürden sonra hastalığın nüksetmesi durumunda kullanılmak üzere kök hücreleri toplanıp hazır duruma getirildi. Maria artık lenfoma değildi. Hayat arkadaşı ile çıktıkları bu yolda hayat ona bir kez daha gülümsedi. Tamamen iyileşen Mariia Voytko ise 2 oğlu ve eşi ile yeniden tutunduğu hayatın keyfini çı- karmaya başla- dı. Hastanenin en üst katında, resim ve yoga yapma, satranç oynama, şarkı söyleme, müzik dinleme, sohbet etme, ya da çok sevdikleri bir etkinliği takip etme olanağı sağlanması da Mariia'nın hayata tutunmasında etkili oldu.

TÜRKİYE'YE MİNNETTAR
Dünyanın birçok ülkesinde bulunan ve her biri farklı bir anlam taşıyan heykelleriyle ünlü Oleg ise Mariia'yı hayata döndüren doktorlar ve Türkiye için bir eser ortaya koydu. Oleg Kilevski bu özel sanat eserini, hastaneye hediye etti. Eşinin çok güzel şartlarda tedavi aldığını belirten Voytko, "Hayat Ağacı" adını taşıyan bu sanat eserinin Rus-Türk dostluğunun da bir işareti olarak kalmasını umut ediyorum. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in bu heykeli en güzel parkta sergileyeceği için de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gülcan DEMİRCİ