Gözün kör olsun doktor

Geniz eti ve burun kırığı nedeniyle ameliyat olan Furkan, sol gözünü kaybetti. Doktorlar, "Olur böyle şeyler" dedi. Ailesi şok geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2015 Güncelleme 27 Nisan 2015, 00:00
Gözün kör olsun doktor

İÇİNDEKİLER

Erzurum'da yaşayan Furkan Kara (18), geniz eti ve burun kırığı şikayeti ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitti. Kara Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda ameliyat edildi. Ancak operasyon sonrası gencin sol gözünde görme kaybı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ertesi gün ikinci bir ameliyata alınan Kara, yine sağlığına kavuşamadı. Sol gözü görmeyen genç, Ankara ve İstanbul'da da çare bulamadı. Baba Erdem Kara, çocuğunun sapasağlam girdiği hastaneden kör olarak çıktığını belirterek, "Doktorlar göz arkasında kan biriktiğini, ödem oluştuğunu, bunun da sinirlere baskı yaptığını belirterek kanı temizlemek için ikinci bir ameliyata aldılar. Ameliyata giren KBB doktoru, Furkan'ın kaşının üzerinde kırık ve burun kenarında çatlak olduğunu söyledi. Fakat bir değişiklik olmadı, oğlumun gözü açılmadı. Ailece perişan olduk. Furkan'ı bu halini gördükçe kahroluyorum. Sorumlulardan şikayetçiyim" diye konuştu.

GÖRMEK İSTİYORUM

Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3'ncü sınıf öğrencisi Furkan Kara ise gözünü kaybettiği için çok üzgün olduğunu belirterek "Okumakta, yürümekte zorluk çekiyorum. Psikolojik olarak ben de ailem de çok etkilendik. Eski halime kavuşmak istiyorum" dedi. Ailenin avukatı Erhan Topçu da çok kısa sürmesi gereken ameliyatın 5 saatte yapıldığını müvekkilinin telafisi imkansız zararlar gördüğüne dikkati çekti.

SİNİRE BASKI

Hastane yönetimi konu ile ilgili açıklama yapmadı. Göz uzmanları "Burun ameliyatında meydana gelen kanama optik sinire baskı yapıp görme kaybına neden olur" dedi.