Gurur cinneti

Maden işçisi, iki gün önce ayrıldığı nişanlısı ve babasını pompalı tüfekle öldürdükten sonra aynı silahı başına dayayıp, intihar etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2015 Güncelleme 19 Nisan 2015, 00:00
Gurur cinneti

İÇİNDEKİLER

Manisa Soma'daki özel bir maden ocağında işçi olarak çalışan 25 yaşındaki Özgür Çoban, geçen 24 Şubat'ta 21 yaşındaki Özlem Yener ile nişanlandı. Çift evlilik hazırlığı yaparken, anlaşamadıklarını belirten taraflar geçen perşembe günü nişanı bozdu. Bu nedenle iki aile arasında tartışma oldu. Nişanın bozulmasını kabullenemediği öne sürülen Çoban, Soma'dan kiraladığı otomobille Kırkağaç'ta olduklarını öğrendiği ayrıldığı nişanlısı ve ailesinin yanına gitmek üzere dün saat 20.30 sıralarında yola çıktı. Özgür Çoban, Soma ile Kırkağaç ilçeleri sınırındaki Kırkağaç Boğazı Mevkii'nde ayrıldığı nişanlısı ve ailesinin içinde olduğu otomobilin karşıdan geldiğini görünce, peşlerine takıldı.

YOLLLARINI KESTİ
Bir süre sonra önlerine geçip yolu kesen Çoban, pompalı tüfeğini de yanına alıp, otomobilden indi. Yener Ailesi'nin içinde bulunduğu otomobile giden öfkeli genç, Ege Linyit İşletmeleri'nden emekli 53 yaşındaki Şaban Yener ile kızı Özlem Yener'i otomobilden indirdi. Anne Şennur Yener'e otomobilde kalmasını söyledi. Çoban, yol kenarına götürdüğü baba-kızı öldürdükten sonra başına dayadığı aynı tüfekle intihar etti.

ANNE BAYILDI KALDI
35 yıllık eşi ve tek evladı gözünün önünde öldürülen Şennur Yener, olay anında bayıldı. Kendine geldikten sonra jandarmanın ifadesine başvurduğu anne Yener'in önlerini kesen Özgür Çoban'a eşinin "Sakin ol. İsterseniz, aranızı düzeltiriz" dediğini belirterek, "Özgür, bunun üzerine 'Gururum kırıldı bir kere' deyip, tüfeğini ateşledi. Cinayetleri işleyip, intihar etti" dediğini anlattı.