"Milletimiz bunlara gereken dersi verecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siyer-i Nebi yarışması ödül töreninde konuştu. Erdoğan, "Bu ülkede kimse kalkıp da 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' ifadelerine yasak getiremez, asla yasak koyamaz. Bu tür çevreler var mı? Var. 'Ezan seslerinden rahatsız oluyoruz' diyenler var mı? Var. Ben o zaman diyorum ki işte bunlara en güzel dersin verileceği mahal demokrasilerde sandıktır. Burada gereken dersin verilmesi lazım" dedi...

Giriş Tarihi 18 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 19 Nisan 2015, 02:19
Milletimiz bunlara gereken dersi verecektir

İÇİNDEKİLER

Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar

'PEYGAMBERİZİN İZİNDE BİR NESİL İSTİYORUZ'

-Biz, elinde döner bıçaklarıyla dolaşan bir gençlik istemiyoruz. Molotofkokteyliyle dolaşan gençlik istemiyoruz. Demir bilyeler atacak sapanlarla dolaşan gençlik istemiyoruz. Biz, saygıyı, sevgiyi, özellikle de sevgili Peygamberimizin izinde bulan bir nesil istiyoruz"

'BİRİLERİ ÇIKIP 'KUR'AN'A MEYDAN OKUYOR'

Birileri çıkıyor Kur'an'a meydan okuyor, birileri çıkıyor sevgili Peygamberimizin o yoluna, sünnetine meydan okuyor. Onlar bunu yaparken ne yazık ki demokrasiden, özgürlükten bahsediyor. Herhalde milletimiz bunlara gereken dersi vakti geldiğinde gereken yerde verecektir"

-Bu ülkede kimse ezan sesine kalkıpta yasak koyamaz. Bunlara en güzel dersin verileceği mahal sandıktır. Burada gereken dersi vereceğinize inanuyoruz.

Şimdi de Vatikanın sözcülüğüne soyundularŞimdi de Vatikanın sözcülüğüne soyundular

'O'NUN İZİNDE GİDİYOR OLSAYDIK KAN AKMAZDI'

-Bugün Müslüman Müslümanı öldürüyor. Eğer rehberimizin izinden gidiyor olsaydık coğrafyamızda kan akmazdı.

-Bugün de bakıyoruz. Petrol adına mezhep adına masumların kanını akıtıyorlar. Şiddetin kendine yöntem olarak belirleyen iktidar her geçen gün artıyor. İslam dünyası bugün fetret dönemi yaşıyor.

'KARDEŞLERİM UNUTMAYIN'

-Kardeşlerim Unutmayın! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bir insanın ölümünü tüm insanlığın ölümü olarak kabul ediyoruz. Bizleri kaosa istmek isteyenlere karşı tek vücut olacağız.

"BUNLARA GEREKEN DERSİN VERİLMESİ LAZIM"
"Bu ülkede kimse kalkıp da 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' ifadelerine yasak getiremez, asla yasak koyamaz. Bu tür çevreler var mı? Var. 'Ezan seslerinden rahatsız oluyoruz' diyenler var mı? Var. Ben o zaman diyorum ki işte bunlara en güzel dersin verileceği mahal demokrasilerde sandıktır. Burada gereken dersin verilmesi lazım"