Paralel Yapı delilleri tek tek silmiş!

Paralel Yapı'nın 2010'daki KPSS usulsüzlüğüyle ilgili soruşturmada, sınav sonrası suça delil oluşturacak bilgilerin özel programlarla tek tek silindiği ortaya çıktı. Bu işlemler telefon görüşmelerine de yansıdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2015 Güncelleme 02 Nisan 2015, 03:16
Paralel Yapı delilleri tek tek silmiş!

İÇİNDEKİLER

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi koordinesinde Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla yürütülen KPSS'deki soruşturma dosyasında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Usulsüzlüğün odağındaki Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği ve ÖSYM'yi inceleyen polis, kumpası tüm netliğiyle gün yüzüne çıkardı. Paralel Yapı'nın 2010'daki sınavdan sonra mevcut delillerin yok edilmesi için de büyük bir çaba harcandığı tespit edildi.

3 AYRI BİLGİSAYARA MERCEK

TÜBİTAK başta olmak üzere 10'u aşkın kurumdan alınan destek ve oluşturulan bilirkişi raporlarına göre sınavdan sonra ortada delil bırakılmaması için Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'ndeki 3 ayrı bilgisayarda inceleme yapıldığı belirlendi. Bilgisayarların imajlarının alınmadan önce, "Encase" adlı bir program yüklenerek, suça delil oluşturacak nitelikteki sözcüklerin araştırıldığı belirlendi. Sınav sorularını kapsayan sözcüklerin bulunduktan sonra yine "Eraser" adlı bir program kurularak bu sözcüklerin silindiği tespit edildi. Bu işlemlerin ardından bilgisayarlardan imaj alındığı kaydedildi.

'FORMAT ATTINIZ MI'

Paralel yapı tarafından soruların dağıtım merkezi olarak kullanılan dernekteki bilgisayarların üçünden imaj aldıkları, ancak aldıkları 3 diskteki imajlardan 1'inin açılmadığı yönünde tutanak tuttulduğu belirlendi. ÖSYM'deki incelemelerde de kurumun resmi email hesabının bulunduğu bir diskin kayıp olduğu tespit edildi. o dönem yürütülen soruşturma kapsamında email hesabı arşivinin kayıtlı olduğu diskten imaj alındığı ancak, diskin yok edildiği anlaşıldı. Soruşturma dosyasında yer alan deliller arasında Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi S.'nin kendisi gibi firari konumda bulunan dernek çalışanı Berat K.'ya, "Format attınız mı bilgisayara? Sağlamsa bize bir şey olmaz" diyerek delilleri karartmaya çalıştığı da öne sürüldü. El konulan bilgisayarlara müdahalede rol alanların arasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Emniyet Amiri Öner G.'nin de bulunduğu iddia edildi.

YÜKSEL TEMEL / SABAH