38’lik kontenjana 461 başvuru

CHP’de şimdi de kontenjan tartışmaları başladı. 38 kişilik kontenjan adaylığına yapılan 461 rekor başvuruya partililerden büyük tepki var.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2015 Güncelleme 02 Nisan 2015, 03:23
38’lik kontenjana 461 başvuru

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçime katılmasıyla birlikte partililer kontenjan başvurusu yapan başkan yardımcılarına ateş püskürüyor. CHP'li Hüseyin Aygün, "Ön seçim CHP merkezi ile seçmenin arasında farkın olduğunu gösterdi. Bu ön seçimde sizce de bir tuhaflık yok mu? Kılıçdaroğlu ön seçime giriyor. Veli Ağbaba dışındakiler 'Kontenjan' başvurusu yapıyor" dedi.

BİZ LİSTEMİZİ YAPTIK


İkinci tepki ise kontenjan adayı Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'na. İl Başkanı Güzide Uzun "Biz listemizi yaptık. Volkan Bey'in adaylığı söz konusu değil" dedi.

SARIGÜL'ÜN ADI BİLE YOK

Elden ele dolaşan anahtar listelerin hiç birinde ne Mustafa Sarıgül'ün ismi ne de aday numarası bulunuyor. Oy korkusuyla kontenjan başvurusu yapan Gürsel Tekin, Umut Oran, Erdoğan Toprak, Haluk Koç gibi isimler ise listelerin ilk sıralarında yer alacaklar.

HERKES BENİMLE UĞRAŞTI


İstanbul 3. bölgede İlhan Cihaner'in ardından en çok oyu alan Opr. Dr. Ali Şeker AKŞAM'a konuştu: Herkes benim o listeden çıkmam için canla başla mücadele etti.

KAYNAK: AKŞAM