Savcı Kiraz ile ilgili kahreden ayrıntı

Dün İstanbul Adliyesi'nde rehin alınıp şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasına iki ay önce atandığı ve önemli bir mesafe katettiği öğrenildi

Giriş Tarihi 01 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2015, 09:41
Savcı Kiraz ile ilgili kahreden ayrıntı

İÇİNDEKİLER

Savcı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanmıştı.

Kiraz, son olarak fail olduğundan şüphelendiği 3 polisin açık kimliğinin tespiti için emniyetten gelen 21 polisin açık kimlik bilgileri ve fotoğraflarını Adli Tıp Kurumu'na yollamıştı.

Berkin Elvan'ın yaralanmasından sonra başlatılan soruşturmayı ilk olarak savcı Adnan Çimen, sonra Abdullah Yıldırım ve Faruk Bildirici soruşturmayı yürüttüler.

Savcı Kiraz döneminde önemli bir rapor daha girdi soruşturma dosyasına. Ulusal Kriminal Büro tarafından gönderilen raporda, gönderilen yüzlerce fotoğraf üzerinde yapılan incelemede 3 polisin şüpheli olabileceği, ancak bu polislerin açık kimliklerinin tespit edilemediği belirtildi.

Savcı Kiraz, bu gelişme üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak, Ulusal Kriminal Büro tarafından fail olabilecekleri muhtemel 3 polisin açık kimliklerinin belirlenebilmesi için o gün olay mahallinde görev yapan polislerin açık kimlik bilgilerini ve değişik açılardan çekilmiş fotoğraflarının kendisine yollanmasını istedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu yazı üzerine 21 polisin açık kimlik bilgilerini ve değişik açılardan çekilmiş 5'er adet fotoğraflarını savcı Kiraz'a yolladı. Savcı Kiraz da bu fotoğrafları Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü'ne yollayarak, 21 polisin fotoğrafları ile muhtemel 3 şüphelinin fotoğraflarının kıyaslanmasının yapılmasını istedi.