O basın kuruluşları törene alınmadı

Başbakanlık, şehit savcı Kiraz'ın cenaze töreniyle ilgili çok önemli bir karar aldı. Teröristlerin propaganda fotoğraflarını yayınlayan medya kuruluşları, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine alınmadı.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2015, 17:28
O basın kuruluşları törene alınmadı

İÇİNDEKİLER

Başbakanlık, şehit savcı Kiraz'ın cenaze töreniyle ilgili çok önemli bir karar aldı. Teröristlerin şehit Savcının başına silah dayadığı o fotoğrafı yayınlayan medya gruplarının hiçbiri cenaze törenine alınmadı. Başbakanlık kaynakları o fotoğrafı basan yayın kuruluşlarının terör propagandasına alet olduğunu belirterek teröriste terörist bile diyemediklerini hatırlattı. O fotoğrafların şehit Savcının ailesini, yargı camiasını ve tüm Türkiye'yi derinden sarstığı vurgulanırken medya etik kurallarının çiğnendiği Değerlendirmesi yapıldı. Kaynaklar, cenazeye Katılan vatandaşların söz konusu medya kuruluşlarına tepkili olduğunu belirtirken, karar gazetecilerin güvenliği de düşünülerek alındı.

Başbakanlığın aldığı karara göre DHKP-C'li teröristlerin propaganda amaçlı fotoğrafını yayınlayan, Doğan Grubu'na ait yayın organları (Hürriyet, Radikal, Posta, CNN Türk, Kanal D) İMC TV, Samanyolu TV, Bugün TV, Zaman, Bugün, Millet, Taraf, Sözcü, Ortadoğu, Yeniçağ, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri gibi basın organları cenaze törenine alınmadı.