HDP'nin basın özgürlüğü anlayışı bu mu?

HDP lideri Selahattin Demirtaş kendisini Twitter'da eleştirdiği için Yeni Şafak Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnternet Servisi Şefi Ersin Çelik'e dava açtı. Demirtaş'ın bu davranışı "HDP'nin medya özgürlüğü anlayışı bu mu?" dedirtti.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2015, 18:21
HDP’nin basın özgürlüğü anlayışı bu mu?

İÇİNDEKİLER

Yeni Şafak Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnternet Servisi Şefi Ersin Çelik HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın kendisine Kobani Eylemleri sırasında attığı bir tweet gerekçesiyle dava açtığını duyurdu. Çelik Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Demirtaş, Kobani olaylarından sonraki açıklaması üzerine attığım twite dava açıp cezalandırılmamı istemiş. Demirtaş'ın dava gerekçesi: "nefret söylemi ile halkı kin ve düşmanlığa sevk..." Oysa, Demirtaş için aynı düşüncede olduğum için yazmıştım" dedi.

Sürekli özgürlüklerden ve adaletten bahseden HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın bu davranışı "HDP'nin basın özgürlüğü anlayışı bu mu?" yorumlarına neden oldu. Kobani olaylarında açıklamalarıyla halkı galeyana getirerek ülke içinde kaos çıkartmayı planlayan Demirtaş'ın basına yönelik bu saldırgan tavrı suçluluk psikolojisi taşıdığını kanıtladı.