Vaiz locası!

Gülen'in 1967'de Mason olduğu iddia edildi. Loca üyeleri, yayınlanan belgelerin doğru olduğunu söyledi. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği ise gizlilik ilkesine uydu. "Bizim dernekten değil" açıklamasını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2015 Güncelleme 31 Mart 2015, 02:20
Vaiz locası!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 17-25 Aralık darbesiyle ihaneti ortaya çıkan Paralel Yapı'nın lideri olarak aranan Fethullah Gülen'in mason olduğu iddia edildi. 1967- 1976 yılları arasındaki tarihlerde yayınlanan belgelere göre Gülen, Mason Mahfili'ne 1967'de kabul edildi. Mason Locası'ndan bir çok program daveti aldığı görülen 1941 doğumlu Gülen, 26 yaşındayken Masonluk yemini etti ve 1969'da da üstün hizmetlerinden dolayı taltif madalyası aldı.

YAZILANLAR GERÇEK
Gündeme bomba gibi düşen belgelerin ardından Paralel Yapı'nın medya organları ve müritleri sosyal medya üzerinden bu haberi yalanlamaya çalışırken akıllara geçmişte Gülen'in yaptığı "Masonluk kötü bir şey değil, tabi ki bana Mason diyebilirsiniz" sözleri geldi. Olayın aslını öğrenmek isteyen TAKVİM'in ulaştığı yüksek rütbeli masonlar ise belgelerdeki içeriğin, locadaki yazışmalarla örtüştüğünü ve kullanılan dilin kendilerine ait olduğunu belirtti. Ama gerçek olup olmadığını anlamak için belgelerin görülmesi gerektiği ifade edildi. TAKVİM bunun üzerine Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği eski Büyük Üstadı Remzi Sanver'e bu iddiaları sordu. Sanver ise "Ben derneğin eski başkanı olduğumdan dernek adına açıklama yapmam yakışık almaz. Mevcut başkanımız Ömer Köker kardeşimle görüşseniz daha doğru olur" yanıtını verdi. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Büyük Üstadı Ömer Köker ise iddiaları yalanladı. Dernekten yapılan açıklamada "Fethullah Gülen, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nin şu anda üyesi olmadığı gibi hiçbir zaman da üyemiz olmamıştır. Habere konu olan 'Türkiye Büyük Mason Mahfili' unvanının derneğimizle bir ilgisi yoktur. Derneğimiz 1973'e kadar 'Türk Yükseltme Cemiyeti' unvanını kullanmış, o tarihten sonra 'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası' adını almıştır" denildi.

İşte Fethullah Gülenin Masonluk belgeleriİşte Fethullah Gülenin Masonluk belgeleri

DEMİREL VAKASI GİBİ
Yaşanan bu gelişmeler akıllara Süleyman Demirel'i getirdi. 1964 yılında bir gazetede Süleyman Demirel'in mason olduğu yönünde bir belge yayınlanmıştı. Belge gerçekti ama Demirel'in siyasi geleceği için locadan "Süleyman Demirel Mason değildir" sahte belgesi verildi. Bunun üzerine Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası çatısı altında bulunan masonlar ise daha önce dünyada hiç yaşanmamış bir olaya imza atarak Özgür Masonlar Büyük Locası'nı kurdu ve Türkiye'de masonlar ikiye ayrıldı.

ÜSTAD GÖRÜŞÜ: BELGELER DOĞRU
TAKVİM'in ulaştığı üstadlar, yayınlanan belgelerle ilgili şu yorumu yaptı: Belgeler Türkiye'de masonlar bölünmeden önceki, Türkiye Hür Mason Mahfili'ne ait belgeler ki, doğru olduğu görülüyor. Bu ilk kurulan Mason grubu daha sonra çeşitli nedenler ile ayrıldı. Ayrışma esnasında o zamanki masonların liderinin emri ile, o dönemki bütün üyeler silinmiş veya yok edilmiş ya da yurt dışına götürülmüş olabilir. Şimdiki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nde bu nedenle Fethullah Gülen'in kaydı görülemiyor olabilir.

Güleni gizli örgütlere o CHPli sokmuşGüleni gizli örgütlere o CHPli sokmuş

GÜLEK'TEN DESTEK MEKTUBU
Kasım Gülek, 16 Temmuz 1967'de, Mason Locası'na Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu bazı ünlü isimler için bir mektup yazdı. Gülek'in mektubunda hem sitem hem de Masonluk birkaç gruba ayrılmaya başladığı için yaptığı özeleştiriler vardı. "Saygıdeğer KK" (KK: kardeşler) sözüyle başlayan mektup şöyle: "Türkiye'de yegane mason teşkilatı, Türkiye hür ve kabul edilmiş masonların büyük locası (Türk Yükseltme Cemiyeti) dir. Şiddetli ihtiras Türk masonluğunu ikiye hatta üçe bölmüş, bir kısım arkadaşlarımızı Ş.K., A.Ş., Fethullah Gülen, A.D., Z.E., K.T., V.K. ve T.K. biraderleri küstürmüşlerdir. Bu arkadaşlarımızın büyük locadan en büyük madalya aldıkları unutulmaktadır."

Masonluk kötü değildir, bana Mason diyebilirsinizMasonluk kötü değildir, bana Mason diyebilirsiniz

LOGOLARDA ŞÜPHELİ İŞARETLER
Gülen'in yönettiği Paralel Yapı'ya ait bazı kuruluşların logolarında Mason işaretleri olduğu geçmişte de gündeme gelmişti. Mesela Paralel Yapı'nın en önemli kurumlarından Kimse Yok mu Derneği'nin logosunun, Ra'nın gözü şeklinde yapılması dikkat çekmişti. Mason işaretleri arasında önemli yeri olan Ra'nın gözü, dünyada bir çok Masonik amblemde yerini alıyor. Yine Mason işaretlerinin en önemlisi olan piramit (ABD dolarında Ra'nın gözü, bir piramitin üzerinde resmedilir) de bir başka Paralel Yapı kurumu olan Bank Asya'da bulunuyor. İki logonun birleşmesinden ise Masonluk'un en önemli işareti olan üçgen üzerindeki tek gözü oluşturuyor.