Türkiye genelinde elektrik kesintisi!

Aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu illerde peş peşe elektrik kesintileri yaşanıyor. İstanbul'da vatandaşlar kesinti yüzünden metrolarda mahsur kaldı. Öte yandan TEİAŞ'tan, Ankara ve İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandığı bildirildi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 31 Mart 2015, 13:15
Türkiye genelinde elektrik kesintisi!

İÇİNDEKİLER

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanıyor. İstanbul'da ve Ankara'da elektrik kesintisi nedeniyle metro seferleri durdu.

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "elektrik kesintilerinde terör saldırısı ihtimalinin sorulması" üzerine, "Bütün ihtimaller araştırılıyor. Enerji Bakanlığında kriz masası oluşturuldu" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ OLAN İLLER
İstanbul, Ankara, Trabzon, Aydın, Edirne, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Bitlis, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Eskişehir, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.



İSTANBUL'DA METRO VE TRAMVAY SEFERLERİ DURDU
Alınan bilgiye göre, İstanbul genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle tüm metro ve tramvay seferleri durdu.

Elektriğin saat 10.40'da kesilmesi sonrası duraklardaki yolculara biletleri iade edildi. Metro ve tramvay duraklarında yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştuğu gözlendi.

Enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.



İSTANBULLULAR PERŞEMBEYE DİKKAT!
Bu arada, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre 2 Nisan Perşembe günü uygulanacak elektrik kesintisi programı şöyle:

"Beykoz'da 09.00-14.00 saatlerinde Mahmut Şevketpaşa Mahallesi, Değirmenler Çıkmazı, Mahmutşevketpaşa, Bahadır Sokak, 12.00 -16.00 saatlerinde Soğuksu Mahallesi,Yamaç ve Tuna sokaklar,

Pendik'te 09.00-17.00 saatlerinde, Kavakpınar Mahallesi, Haber, Emel, Firuze, Rumeli Hisarı, Zambak ve Muteber sokaklar,

Sancaktepe'de 09.00-13.00 saatlerinde İnönü Mahallesi, Sevgi, Minber, Serkan, Kadem ve Hanlı sokaklar."

ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI

TEİAŞ'tan, Ankara ve İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandığı, Ankara'da metro ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de elektrik verilen yerler arasında olduğu bildirildi.

Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin, Bayburt, Giresun, Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'a da elektrikler yeniden verilmeye başlandı.

Tekirdağ merkez, Şarköy, Marmaraereğlisi ve Malkara ilçeleri enerjilendirilmiş, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerine ise kısmen elektrik verildi. Kırklareli ve Lüleburgaz ilçesi ile Edirne'nin bir kısmına da enerji verildi.