Alma Soma'nın ahını

TMSF, iş adamı Korkmaz Yiğit'in mallarını hileli satın aldığı iddiası ile mallarına tedbir koyduğu Soma Madencilik'in patronu Alp Gürkan'a ait gayrimenkulleri satışa çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2015 Güncelleme 31 Mart 2015, 00:58
Alma Soma’nın ahını

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan iddianame, Soma'ya ulaştı. İddianamede 17 şüpheli, 2007 yılında iflas eden Korkmaz Yiğit'in arsalarını satın alarak kamuyu zarara uğratmakla suçlandı. Alp Gürkan, Kemal Gülman, Kemal Kömür, Mert Yiğit ve diğer şüphelilerin, iflasın ardından Korkmaz Yiğit'in gayrimenkullerini satın almak suretiyle örgütlü olarak 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'hileli iflas' suçlarını işledikleri iddia edildi. Bunun üzerine geçtiğimiz Mayıs ayında 301 işçinin yaşamını yitirdiği madenin sahibi Alp Gürkan'ın da arasında bulunduğu isimlerin mallarına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından tedbir kararı konuldu.

İHALE 20 NİSAN'DA YAPILACAK
TMSF dün Alp Gürkan ve Kemal Gülman'ın da aralarında olduğu birçok kişinin el koyduğu mallarını satışa çıkaracağını açıkladı. Buna göre Gürkan'a ait olan ve Ortaköy'de bulunan 40 milyon TL'lik bina, Spine Tower'daki daireler ile Tarabya'da bir ev 20 Nisan günü TMSF binasında ihale usulü ile satılacak. İşadamı Kemal Gülman'ın da 100 milyon lira değerinde 8 arsası satılacak.

BEBEK ŞOKU!
TMSF, daha önce de Yiğit'in mal varlığını kaçırmakla suçladığı Kemal Gülman ile eşi Feryal Gülman'ın Bebek'teki villasına tedbir koydurmuştu. Gülman'ın, hiçbir mülkünü izinsiz satamayacağı açıklanmıştı.