Eşsiz mücadele

İzmir'de 13 yıl önce boşandığı İ.Y.C.'nin sahte belgelerle kendisine sine karşı dava açtığını iddia eden Rus Yuliva'yı Yargıtay hakıl buldu. İşadamının şimdi ki eşi de genç kadına destek oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2015 Güncelleme 30 Mart 2015, 00:42
Eşsiz mücadele

İÇİNDEKİLER

Usulsüz tebligat Yargıtay'dan döndü! İzmir'de Yuliva Yuryevna Pikolova, kendisini işadamı olarak tanıtan İ.Y.C., ile 1997 yılında evlendi. Bu evlilikten şimdi 14 yaşında olan Y.C., isimli çocukları oldu. Çift, 2002 yılında boşandı. Çocuğunun velayeti babaya verildi. Pikolova, ile İ.Y.C. çocukları birbirlerine yakın adreslerde yaşamaya başladı. Bu süreçte de ikili arasında sorunlar yaşandı. Rus kadın, eski eşinin, evine zorla girip, kendisini darp ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Bu olayların ardından genç kadın, İzmir'e ardından da İstanbul'a taşındı.

İTİRAZ EDEMEDİ

İşadamı İ.Y.C., iddiaya göre boşandığı eşinin eşyaları alıp götürdüğü, kalanları da kırıp döktüğü iddiasıyla icra takibi yaptırdı. Bu arada birlikte yaşadığı kişiden hamile kalan ve İzmir'e doğuma gelen Pikolava'nın İstanbul'daki evine gelen icra takibi tebligatını İ.Y.C. kendisi aldı. Dava açıldığından habersiz olan Rus kadın, tebligatı almış göründüğü için itiraz hakkını kaybetti.

TEMYİZE GİTTİ
Mahkeme İ.Y.C.'nin açtığı davada lehine karar verdi. Pikolava, avukatları Gökhan ve Bahar Uluhan aracılığıyla mahkemenin kararına itiraz edip temyize gitti. Yargıtay mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yerel mahkeminin kararını bozmada şu gerekçeleri gösterdi: "Mahkemece usulsüz tebligat şikayetinin kabulü gerekir iken reddine karar verilmesi isabetsizdir. Bu nedenlerle, borçlunun temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile yerel mahkemenin verdiği kararın bozulmasına karar verilmiştir" denildi.