Buda gol değil!

İTÜ'de Budist tapınağı polemiği büyüdü. Üniversitelilere, Budist'lerin inancı ile dalga geçtikleri için tepki yağdı. "Talep olursa açarız" sözü başına bela olan İTÜ rektörü ise telefonlarını kapadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2015 Güncelleme 30 Mart 2015, 03:26
Buda gol değil!

İÇİNDEKİLER

Takvim'in "İTÜ'de 8 bin Dalaylama" başlığı ile duyurduğu haberimiz büyük ses getirdi. Sosyal medyada harekete geçen öğrenciler, çeşitli yazılar ile cami ve Budist tapınağının yapımı için imza kampanyalarına destek istediler. Budist tapınağı için imza sayısı 8 binden 15 bine çıkarken, cami isteyenlerin imza adedi ise 1 500'den 140 bine yükseldi. Halk ise İTÜ'lülere Budist'lerin inancı ile dalga geçtikleri nedeniyle tepki gösterdi.

CAMİ İÇİN 140 BİN İMZA TOPLANDI

Öte yandan "Talep olduğu için cami yapacağız. Başka talep olursa onu da yaparız" diyerek polemiğe açık kapı bırakan İTÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca TAKVİM Gazetesi tarafından aranmasına rağmen önce cep telefonunu açmadı, sonra da tamamen kapatarak suskun kalmayı tercih etti. Karaca'nın Budist tapınağı imza kampanyasının artması ve olası gelişmelerden endişe duyduğu için telefonu kapattığı öğrenildi.

İTÜ'DEKİ TAPINAK TARTIŞMASI SANAL ALEMİ SALLADI

CHP zihniyetine tepki olarak Budist oldum. Ama ibadetlerimi yerine getirebileceğim bir yer bulamıyorum. Halbuki ibadetlerimi yerine getirerek sırt ve boyun ağrılarımdan, egzamadan, romatizmadan kurtulabileceğimi düşünüyorum.
► Adamlar 'camiye karşı çıkıyoruz" diyemiyorlar, bahane uyduruyorlar.
► Arkadaşlarla beraber çakralarımızı açabileceğimiz bir yer ihtiyacı duyuyoruz. Tapınağımız yapılınca rektör beyle beraber açarız.
► Hadi İslamafobi zaten tavan yapmış. Bir de Budistlerin inançları ile dalga geçiyorlar.
► İTÜ'de okuduğum sürece hep bir Budist tapınağının eksiğini hissettim
► İbadet için Hindistan a gitmekten bıktık. İTÜ'nün merkezine yakın bir yere güzel bir Budist Tapınağı istiyorum.
► Nirvana'ya ulaşmak istiyoruz
► İTÜ'nün ihtiyacı tapınak değil. Kız öğrenci istiyoruz.