Hizbullah Suudi Arabistan'a savaş açtı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2015 Güncelleme 29 Mart 2015, 04:43
Hizbullah Suudi Arabistan’a savaş açtı!

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan liderliğindeki 10 Sünni Arap ülkenin Yemen'e yönelik hava operasyonu 3'üncü gününde de devam etti. Hedefte yine İran destekli Şii Husilerin elinde bulunan başkent Sana ve Aden'deki askeri üsler vardı. Ancak hava operasyonlarına rağmen Husilerin, Aden kentindeki sokak çatışmalarında ilerleme kaydettiği öğrenildi.

Husilere ait zırhlı araçlar Aden'e girerken bölge sakinlerinin evlerini terk ettikleri bildirildi. Hava saldırıları boyunca şimdiye kadar en az 46 kişinin öldüğü açıklandı.

Suudi Arabistan dün ayrıca Yemen'deki 69 diplomatını tahliye etti. Suudi Hava Kuvvetleri'ne bağlı iki jet ise düştü. Uçaklardan atlayan pilotları ABD donanması kurtardı.

GERÇEK NEDEN NÜFUZ KAYBI

Diğer taraftan Suudi Arabistan'a İran'dan beklenen sert cevap Hizbullah'tan geldi. Lübnan'daki Hizbullah hareketinin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, operasyonun sebebinin, "Suud Ailesi'nin Yemen'deki nüfuzunu kaybetmesi" olduğunu öne sürdü. Nasrallah, "Bizim de kendi belirleyeceğimiz biçimde cevap hakkımız vardır" dedi. Nasrallah'ın bu sözleri Batı basınında, "Suudi Arabistan'a savaş ilan etti" şeklinde yorumlandı.

Bu arada dün 22 üyeli Arap Birliği, Mısır'da toplandı. Kral Selman bin Abdulaziz, zirvede yaptığı açıklamada, "Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar Kararlılık Fırtınası devam edecek" dedi.