Vatan seması

Gökyüzü, kahramanlarına ağladı... Konya'da düşen F-4 uçağında şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı, dün son yolculuğuna uğurlandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2015, 01:18
Vatan seması

İÇİNDEKİLER

İki de Mustafa'ydı... İkisi de hayatını gökyüzüne adamıştı... İşte Türkiye dün iki Mustafa'sına ağladı. Konya'da düşen askeri uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış (34) ile Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı (33), gözyaşları içinde vatan toprağına emanet bırakıldı. Şehitler için ilk tören Eskişehir Hava Muharip Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na yapıldı.

'BEN YANDIM BAŞKALARI YANMASIN'

Törene şehit yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve kuvvet komutanları katıldı. Bu sırada Şehit Mustafa Tanış'ın İngilizce öğretmeni olan eşi Sena Tanış, alana koştu. Önce eşinin fotoğrafına sarıldı, ardından tabuta kapanıp gözyaşı döktü. 10 aylık Berna bebek ise babasının ardından öylece bakakaldı. Silah arkadaşları ise ellerini semaya açıp şehitlerini memleketlerine uğurladı. Ankara'ya getirilen şehit pilot Mustafa Tanış için Cuma namazının ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Şehit babası Hayri Tanış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in kollarında oğluna ağıtlar yaktı. Baba Tanış, "Ben yandım başkaları yanmasın. Oğlum 9 aylık çocuğunu bırakıp, nasıl gittin?" diyerek feryat etti. Şehit Tanış, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi. Acının bir diğer adresi de İstanbul'du.

BABANIN KALBİ NASIL DAYANSIN

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın cenazesi, helallik alınması için son kez Bayrampaşa'daki baba ocağına getirildi. 10 gün önce ağır bir kalp ameliyatı geçiren baba Mehmet Delikanlı, oğluna son kez evinin penceresinden baktı. Doktor kontrolünde bulunan acılı babanın biricik evladına vedası yürekleri dağladı. Taziyeleri şehit annesi Refika Delikanlı ile kardeşi Mesut Delikanlı kabul etti. Şehit Mustafa Delikanlı, Ataköy 5. Kısım Camii'ne kılınan cenaze namazından sonra Edirne Kapı Şehitliği'nde toprağa verildi.