Türkiye'nin Atakan'ı

Oğlu Atakan için lösemiyi yenmeye çalışan ancak 5 yıl sonunda vefat eden Gamze, sosyal medyayı salladı. Yüz binlerce kişi Atakan'a sahip çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2015, 00:59
Türkiye’nin Atakan’ı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, "Oğlum Atakan için yaşamak istiyorum" çığlığıyla lösemi hastalarının sesi olan Gamze Akbaş'a ağladı. Önceki gün İzmir'de son yolculuğuna uğurlanan Akbaş, hastalığı sürecinde oğluna yazdığı mektuplarla Türkiye'yi ağlatmıştı. Akbaş, "Benim de bir anne olarak en büyük hayalimdi Atakan'ı önlük içinde görmek" demişti. Cenaze namazı öncesinde kayınbabası İbrahim Cansever ile birlikte açıklama yapan eşi Emrah Akbaş, "5 yıldır verdiğimiz savaşı kaybettik. Binlerce hasta ilik nakli bekliyor. İlik bankası hemen kurulmalı" dedi. Bu açıklama, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Yüz binlerce Twitter kullanıcısı, ilik bankasının kurulması için yetkililere çağrıda bulundu. Hatta birçok kişi, hemen ilik vermeye hazır olduklarını açıkladı. Minik Atakan'a destek olmak için binlerce kişinin organize olması, aileyi de mutlu etti.

OĞLUMUN ADI AR TIK BELLİ
İşte sosyal medyadaki o dev çığlıklar:
Atakan, sen artık bizim evladımızsın.
Atakan'ı mutlu etmeliyiz. O yüzden, onun adına bir organizasyon düzenlemeliyiz.
Atakan, annesini kaybeden binlerce çocuğa örnek oldu.
Bir anne ve oğlunun yaşadıkları, herkes için çok önemliydi.
Çocuklarımıza Atakan'ı, annelerimize Gamze'yi örnek verelim.
Bir anne olarak Gamze'yi çok iyi anladım. Mekanı cennet olsun.
Gamze, uzaklardan oğlu Atakan'ı seyredecek. Herkesin çocuğu oldu Atakan.
Yeni doğacak çocuğuma Atakan adını vereceğim. Kız olsaydı adı Gamze olurdu.

Yaşadığı hayatla herkesi ağlatan Gamze Akbaş'ın yazdığı notlar yürekleri parçaladı... O notlardan birinde şu ifadeler yer aldı: 3 gün oldu yavrumla kucaklaşalı. Gecesine acil ve yatış. Akşam telefonda 'Annecim bu sefer tam iyileş' dedi. Ahh yavrum benim en çok istediğim bu, ayakta durmak. Ama başka şans bırakılmadı."

SENDEN ÖZÜR DİLERİM
Akbaş'ın oğluna yazdığı bir diğer notta ise şu sözler vardı:
İsteğim şudur; üç kişilik hayatta paylaştığımız anlar, evdeki kahkahalar. Atakan'ın verdiği neşeye ortak olmak çok mu? Daha Cuma günü taburcu olmadım mı? Yine yatırdılar. Soframız, oğlumla paylaşımlar, evimiz. Yine ayrıldım. Hissettiğim duygu kötü. Çıkarken söz verdim inan ki sadece tedaviye gidiyorum, söz gelicem. Yine tutamadım. İnan ben istemedim bee annem, inan ki en büyük hayalim en mükemmel anne olmaktı. Özür dilerim. Onu da yapamadım. Sonsuz kere senden çaldığım her an için özür dilerim. Can oğlum, koca yürekli oğlum."