Muhtar Kennedy!

Diyarbakır'da açılan 4 yeni mahalle için adaylar, muhtarlık seçimine hazırlanıyor. ABD'nin 35. Başkanı Kennedy'nin fotoğrafıyla afiş hazırlayan Mahfuz Deniz, rakiplerini şaşkına çeviriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2015 Güncelleme 06 Mart 2015, 00:04
Muhtar Kennedy!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ınKayapınar İlçesi'nde 4 yeni mahalle oluşturuldu. Bu mahalleler için 8 Mart'ta muhtarlık seçimleri yapılmasına karar verildi. Mahfuz Deniz de (39), Medya Mahallesi için aday oldu. Muhtar adayı, kendi fotoğrafıyla, John F. Kennedy'nin fotoğrafının bulunduğu bir afiş bastırdı. Yaptığı seçim çalışması ile şehri ve mahalleliyi şaşkına çevirdi. Genç muhtar adayı, bu yönteme başvurmasını ise Merkezi Genç Müteşebbisler Türkiye Derneği'nce kendine verilen ödüle bağladı. Mahfuz Deniz, 2003 yılında Kulp İlçesi'ne bağlı Terma Köyü'ne 10 yıl mücadele verip su ve elektrik getirttiği için bu ödülü aldığını söyledi.

Muhtar olacağım
Kendisine ödül veren derneğin benzerinden 124 ülkede bulunduğunu, ifade etti. ABD'deki Junior Chember'ın (Genç Müteşebbisler Jaycees)'ın da ABD eski Başkanlarından John F.Kennedy'yi ödüllendirdiğini belirtti. Bu yüzden, seçim afişine Kennedy'nin fotoğrafını da koyduğunu anlattı. Deniz, afişiyle ilgili eleştiriler karşısında şunları söyledi: "Ben bu şekilde olacağını düşünmemiştim. Tüm şehire konu oldum. Afişi görenler, Kennedy'yle görüştüğümüzü belirtiyor. Ama onunla ortak yönümüz var. İkimizde aynı ödüle sahibiz. Kennedy, 'Ben bu yarışmada ödül almasaydım ve adım duyulmasaydı ABD başkanı olmayabilirdim' demişti. Ben de muhtar olacağım."