Erdoğan'dan 'Kabataş olayı' vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınlara yönelik yaptığı konuşmada Kabataş olayına vurgu yaparak "O kadına yapmadıklarını bırakmadılar. Hani kanunda kadının beyanı esastı. Kabataş'taki tacizi yazan bayan köşe yazarlarına hakaret ettiler" dedi.

Giriş Tarihi 06 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 06 Mart 2015, 12:42
Erdoğan’dan ’Kabataş olayı’ vurgusu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, "İnsana değer vermeyen hiçbir ülkeyi büyükler kategorisinde değerlendirmiyorum. Büyüklük garibanı sahiplenenlerindir" dedi.

Erdoğan, "Buradan dünyaya sesleniyorum, ey dünya, ey Batı, lafa geldiği zaman kadın haklarını konuşuyorsunuz ancak benim ülkeme sığınan Suriye ve Irak'tan 2 milyon insanın hakları konusunda bugüne kadar ne yaptınız, ne yapıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

"KADIN İSTİSMARI ASIL BUDUR"
"Kendi ülkesinde her köşe başında bir meta gibi alınıp satılan kadınları görmezden gelip, inancının gereği olarak örtünen kadınlara yasak getirenlerin, kadının ismini dahi ağızlarına almaya hakları yoktur" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kadın istismarı asıl budur. Kadın bedeninin istismarı asıl budur. Kadının ötekileştirilmesi, kadının sınıf ayrımına tabi tutulması asıl budur. Kadın ile erkek arasındaki fıtri farklara işaret etmek, kadına karşı ayrımcılık değil tam tersine onun haklarının korunmasının, kollanmasının garantisidir. Kadın bedeninin istismarına karşı çıkmak, onun bir meta, bir istismar aracı olarak kullanılmasına itiraz etmek, ayrımcılık değil tam tersine kadının onuruna, haysiyetine saygı göstermektir.''

"KİMSE O KADINI TACİZ EDENLERİ KONUŞMADI"
Erdoğan, "Gezi olayları esnasında bir genç kadın ki genel başkanı olduğum partinin bir belediye başkanının gelinidir bu. Bir anne, yanında çocuğu da olduğu halde bir gurubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri konuşmadı, onları kınamadı, onların peşine düşmedi. Tacize uğrayan kadına ise etmedik hakareti bırakmadılar. Terbiyesizce, ahlaksızca, vicdansızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı hukuk böyle diyor. 'Müftünün karısıyım' diyerek istismar yapanlara sesini çıkarmayanlar, tacize uğrayanın acısını deşmek için seferber oldular." şeklinde konuştu.