Yalan dünya

Şişli krizinde Hayri İnönü'nün tarafını tutan Hürriyet, kapılarını bu kez Mustafa Sarıgül'e açtı. Tüm iddiaları reddeden Sarıgül, sadece istifa mektubunu yanıtlayamadı. TAKViM bu sözleri İnönü'ye hatırlattı. Aldığı cevap "Herkes kendisinden sorumlu" oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2015 Güncelleme 05 Mart 2015, 01:11
Yalan dünya

İÇİNDEKİLER

Şişli Belediyesi'nde aylarca süren kriz kağıt üzerinde tatlıya bağlandı ama kimin yalan söylediği ortada kaldı. Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül arasında ölüm tehditlerine kadar varan kavga adliyeye taşındı. Ancak sihirli bir el işe karıştı. Takipsizlik kararı çıktı. İşler durulmuşken Aydın Doğan da konuya tekrar el attı. Bir ay öncesine kadar Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir'in tehdit, dayak, küfür ve zorla istifa mektubu iddiaları gündeme otururken, konuyu manşet yapan Aydın Doğan'ın Hürriyet gazetesi de kapılarını tekrar Mustafa Sarıgül'e açtı. Sarıgül'ün Hayri İnönü'yü ve ailesini ölümle tehdit ettiğini manşetlerden yazan Hürriyet, bu kez Sarıgül'ün kendisini aklaması için fırsat verdi.

İSTİFA MEKTUBU İÇİN ISRAR ETMEYİN
Sarıgül ile yapılan röportajda, Şişli'nin eski başkanı neredeyse tüm iddiaları reddetti. Kavga ve dayak iddiaları için "O olay Kent Konseyi'nde yaşandı. Emir orada bile değildi" dedi. Emir Sarıgül'ün, Hayri İnönü'ye küfür ettiği görüntüler için ise "Emir'e kızdım ama oğlum bana küfür etmediğini söyledi. Görüntüleri incelettim, montaj çıktı" açıklamasını yaptı. ABD'de 750 bin dolara mafya ile anlaşıp İnönü'yü tehdit ettirmesine ise "Buna çocuklar bile güler. ABD'ye 10 bin dolar bile sokamazsınız. Böyle bir şey mümkün mü?" diyerek soruya soruyla karşılık verdi. Ama, İnönü'ye zorla imzalattırdığı iddia edilen istifa mektubu için cevap veremedi. Sadece "Bunları artık geride bırakmak istiyorum. Neden ısrar ediyorsunuz?" diyebildi. Mustafa Sarıgül'ün adeta itirafı olan bu sözlerden sonra konunun başından beri takipçisi olan TAKVİM, Hayri İnönü'ye mikrofon tuttu.

ADINI DUYUNCA RENGİ DEĞİŞTİ
Tüm iddiaları yalanlayan Sarıgül hakkında konuşmak istemeyen Şişli Belediye Başkanı'nın yüzü Sarıgül'ün adını duyar duymaz attı. Haber müdürümüz Mevlüt Yüksel, İnönü'ye Mustafa Sarıgül'ün iddialarını hatırlatarak, "Sayın başkanım yalan mı söylediniz. Siz yalancı mısınız?" sorusuna ise "Sarıgül'ü sorarsanız, konuşmam. Herkes kendinden sorumlu!" yanıtını vermekle yetindi.