Çarkçı Cumhuriyet

Cumhuriyet, Balyoz'dan tutuklanan Baransu'nun eski müdürü Ahmet Altan'la röportaj yaptı. Ancak sanık ve yakınlarından eleştiri alınca "Taraf"ını şaşırdı! Dün "Ahmet Altan'a tepki yağdı" başlığıyla çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2015 Güncelleme 05 Mart 2015, 01:06
Çarkçı Cumhuriyet

İÇİNDEKİLER

CAN Dündar yönetimindeki Cumhuriyet, Paralel Yapı'nın polis ve savcısının ardından "Bavul"cu Mehmet Baransu'ya sahip çıktı. Ancak bu kez sert kayaya çarptı. Balyoz davasının çıkış kaynağı olan Baransu, casusluktan tutuklandı. Bunun üzerine Cumhuriyet, Baransu'nun çalıştığı Taraf gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ahmet Altan'la röportaj yaptı. Ancak Balyoz mağduru sanıklar ve yakınları, hem Altan'a hem de gazeteye tepki yağdırdı. Bunun üzerine Cumhuriyet, dün "Taraf"ını değiştirdi. "Ahmet Altan'a tepki yağdı" şeklinde bir haber yaptı.

SENİN KARDEŞİN HAYATTA
Öte yandan, Cumhuriyet ve Altan'a en büyük tepki, Balyoz yüzünden intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın kardeşi Ahmet Tatar'dan geldi. Altan'a hitaben bir yazı kaleme alan Ahmet Tatar, şu ifadeleri kullandı: "Yarbay Ali Tatar'ı hatırladın mı? O şimdi yok. Gökçen'imiz, Duru'muz yetim kaldı. Senin kardeşin hayatta benimki öldü, yine sen galipsin Ahmet Altan."