BekaRET

Musa gerdek gecesi eşini "Bakire değilsin" diyerek evden kovdu. Kadının çantasında eski aşkının resmini de görünce şikayetçi oldu. Boşanma davasının temyiz duruşmasında Yargıtay ise her iki tarafı da eşit kusurlu buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2015 Güncelleme 03 Mart 2015, 00:37
BekaRET

İÇİNDEKİLER

Yargıtay'ın kamuoyunda tartışma yaratabilecek bir karar verdi. Musa ve Gül çifti 2010 yılında, Antalya'da evlendi. Yeni evli çift akşam gerdeğe girdi. Koca bu sırada, karısının bakire olmadığını iddia edip evden kovdu. Kadın bakire olduğunu anlatmaya çalıştı. Ancak, kocasını inandıramadı. Bunun üzerine hem boşanma davası açtı hem de böyle bir suçlamayla maruz kaldığı için kocasından maddi ve manevi tazminat talep etti. Ayrıca, nafaka istedi. Koca da "Evlendiğimiz gün karımın çantasında eski sevgilisinin fotoğrafı vardı. Bu nedenle güvenimi sarstı" diyerek karşı dava açtı. Koca da karısından maddi ve manevi tazminat istedi.

KOCA DAHA KUSURLU

Davalar, Antalya 5'nci Aile Mahkemesi'nde birleştirildi. Mahkeme, kadının bakire olup olmadığı tartışmasına hiç girmedi. Kocasının karısını bakire olmadığını ileri sürerek evden kovmasının, kadının çantasında eski sevgilisinin fotoğrafı bulunmasına göre daha kusurlu buldu. Kadının tüm taleplerini haklı buldu. Kocanın açtığı davayı ise "Koca ağır kusurludur" diyerek reddetti.

İKİSİ DE EŞİT SUÇLU
Kadının temyizi üzerine dosya önce Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi'ne geldi. Daire, kocanın da kadının da davranışlarının eşit kusur oluşturduğunu belirtti. Yerel mahkemenin kararını bozdu. Antalya 5'inci Aile Mahkemesi ilk kararında direndi. Dosya bunun üzerine Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na geldi. Genel Kurul, mahkemenin direnme kararını bozdu. Ayrıca, "Kadının bakire olmadığını söyleyerek evden kovmak" ile "Kadının çantasında eski sevgilisinin fotoğrafını taşıması"nı eşit kusur olduğuna karar verdi.

EVLİLİK TEMELİ SARSILDI
Yargıtay kararı şöyle aktardı: Kocanın eşinin ilk gecede bakire olmadığını ileri sürerek evden ayrılmasını istediği, kadının da ortak konuttan ayrıldığı. Ancak, kocanın bu suretle eşine haksız suçlamada bulunduğu. Buna karşılık kadının evlendikten sonra da bir başka erkeğin fotoğrafını çantasında taşımaya devam ederek güven sarsıcı davranış içine girdiği, böylece evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında tarafların eşit kusurlu olduğu
anlaşılmıştır."

Ersan ATAR