Erdoğan ve Selman Suriye için anlaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kral Selman'ın Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde artırılması gerektiği hususunda, görüş birliği içinde olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 02 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 02 Mart 2015, 18:41
Erdoğan ve Selman Suriye için anlaştı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile bir araya geldi. Erdoğan, Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da resmi temaslarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman ben Abdülaziz Al Suud arasında yapılan görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde artırılması gerektiği hususunda, iki tarafın da görüş birliği içinde olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini askeri törenle karşılayan Selman'ın özel sarayında onuruna verilen resmi öğle yemeğine katıldı.

HEYETLER BİRARAYA GELDİ
Öğle yemeğinin ardından Erdoğan ile Kral Selman baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından, Türkiye ve Suudi Arabistan heyetleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kral Selman başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu eşlik etti.