Kirli koalisyon!

Başbakan Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi'ne karşı çıkan muhalefete sert çıktı: Meclis'teki koalisyonu ibretle izliyoruz. CHP, MHP ve HDP yan yana geldi. Bunlara paralel unsurlar da destek veriyorsa doğru yoldayız demektir. Bunların tek meselesi kaos çıkartmak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2015 Güncelleme 20 Şubat 2015, 01:36
Kirli koalisyon!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Yönlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasında çarpıcı açıklamalar yaptı. İç Güvenlik Paketi'ne karşı gelen muhalefete yüklenen Davutoğlu, şu mesajları verdi:

BİR TEK ÜLKE GÖSTERSİNLER: Bir tek ülke göstersinler, molotofkokteyli gösterilerde kullanılsın diyen. Molotofkokteylinin gösteri özgürlüğüyle ne alakası var? HDP molotofkokteyli kullananları provoke ediyor, MHP nasıl molotofkokteylini savunabiliyor?

YASAKLANACAK: Kamu düzeninden biz feragat etmeyeceğiz. Molotofkokteyli yasaklanacak. Genç kızlarımızın belediye otobüslerinde o güzel yüzlerini yakan molotofkokteyline kimse cevaz veremez. El bombası öldürüyorsa, molotofkokteyli de öldürüyor. Molotofkokteylini savunma, her halde siyasi partilerin işi olamaz, terör örgütlerinin işi olabilir, provokatörlerin işi olabilir, ama siyasi partilerin işi olamaz.

AVRUPA'DAKİ STANDART: Avrupa'daki standartları gözden geçirdik. İngiltere'de polis 36 saat, Almanya'da 24 saat muhafaza amaçlı, 36 saat adli amaçlı, Fransa'da polis 24 saat, savcı 48 saat, Belçika ve Avusturya'da 48 saat, İtalya'da 24 saat, savcı 96 saat gözaltında tutma hakkı var. Biz de Fransa'daki uygulamayı teklif ettik. Hal böyleyken getirdiğimiz teklifi nasıl otoriterleşmeye eş değer bulabilirler. Eğer böyleyse Avrupa'da hepsi polis devleti.

'ALTERNATİF TEKLİF' ÇAĞRISI: Kılıçdaroğlu'nu muhasebeye davet ediyorum. Meclis'te eğer bir düşünceleri, alternatif teklifleri varsa, getirsin bu teklifi değerlendirmeye hazırız. Spesifik olarak 'Şu kanun Avrupa'nın şu uhdesine aykırı' desin, ama Pensilivanya'daki zatın New York Times'ta yayımlanan makaledeki argümanları vurgulayarak, aynı gün Türkiye'deki insanları direnişe çağırmaya kalkmasın, o direnişin altında kalır. Hukuk içinde mücadele edeceksen hodri meydan, biz buradayız, çıkarsın mücadeleni yaparsın, cevabını da alırsın. Hukuk dışına çıkarsan sen de olsan vatandaşlar arasında ayrım gözetmeyiz, molotofkokteyli kullanana, yüzüne maske takana gereken cevap verilir.

İŞTE İMTİHAN VAKTİ: (MHP lideri Bahçeli'ye) Ne zaman 'milletin bütünlüğü, devletin güvenliği, kamu düzeni' dense en önce o konuşuyor. İşte imtihan vakti. İşte sınavdasınız. Niye HDP ile aynı çizgide bu kanunu engellemeye kalkıyorsunuz?

DEMİRTAŞ'A ÇAĞRI: Sizin meseleniz özgürlükler mi, çözüm sürecini provoke etmek mi? Eğer özgürlüklerse 10 yıllarca JİTEM üzerinden 'darbe yanlıları' diyerek, 'sivilleşme' diyerek, 'faili meçhul' diyerek 1990'lı yıllarda giriştiğiniz retoriğin karşısında bugün Türkiye'de sivil-asker görevinin gayet sağlıklı işlediği demokratik bir sistem içinde, Jandarma'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasına neden karşı çıkıyorsun? Samimiyet yok.

AMAÇLARI BAŞKA: (İç Güvenlik Paketi ile ilgili olarak) Şimdi Meclis'te çok ilginç bir koalisyon oluştuğunu ibretle izliyoruz. AK Parti'ye saldıran 6-7 Ekim olaylarının provokatörü HDP'lilerle o günlerde bu provokasyona çanak tutan CHP yan yana geldi, birlikte Meclis'in o vakur ortamını kirlettiler. Arkasından da bunlara MHP destek verdi. Eğer bir yerde toplumsal karşıtlığı körükleyen anlayışlarıyla HDP ve MHP aynı anda karşı çıkıyorsa biz doğru yoldayız demektir. Onlara da arkadan CHP ve tabii daha gerisinde de paralel güdümündeki unsurlar destek veriyorsa, tam da doğru yoldayız, istikamet üzerindeyiz demektir. Çünkü bunların tek meselesi kaos çıkarmak.

DÜNYANIN HER YERİNDE MOLOTOFKOKTEYLİ SİLAH
Bir şans veriyoruz muhalefete. Bize objektif veriler ışığında bu kanunun neresinden rahatsızlarsa, dinlemeye hazırız. Bakın iki hafta oldu, herhangi bir spesifik teklif gördünüz mü? Hayır. Şimdi sorma vakti, molotofkokteylinin yasaklanmasına, silah olarak görülmesine niye karşı çıkıyorsunuz? Dünyanın her yerinde molotofkokteyli silah olarak görülüyor.