CHPensilvanya

Fuat Avni olduğu iddia edilen Emre Uslu "Kılıçdaroğlu dahil 45 CHP'linin +18 kasetleri elimizde" diye yazdı. Dün de CHP ile Paralel Yapı arasındaki yurt dışı bağlantılı kirli para trafiği gündemi sarstı. Parti karıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 4 gün sonra açıklama yaptı. Koltuğunu kasetle kaybeden Baykal da "O işlerle meşgul olmadığını" açıkladı. Ancak bu sessizlik akıllarda soru işareti bıraktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2015 Güncelleme 20 Şubat 2015, 01:49
CHPensilvanya

İÇİNDEKİLER

CHP ile Paralel Yapı arasındaki iddialar gündemi sarstı. Her şey sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki @fuatavni adlı kullanıcının eski emniyetçi Emre Uslu olduğu iddiasıyla başladı. Paralel yapının operasyon hesabı olan @fuatavni'nin yazışmaları deşifre edilince CHP karıştı. Söz konusu yazışmalarda Uslu'nun CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'la mesajlaştığı anlaşıldı. O mesajlarda Uslu'nun "Elimizde 45 CHP'linin kasedi var. Hepsi +18 görüntüler. Kemal Kılıçdaroğlu da bunun içinde. Kasetler, Fethullah Gülen'e iletildi" diye yazdığı ortaya çıktı. Star ve Akşam gazetelerinde dün de Oran'ın Kılıçdaroğlu adına yürüttüğü para trafiği yayınlandı. Oran'ın parayla ilgili temasları da Emre Uslu'yla yaptığı yazışmalardan anlaşıldı.

TOPLANTI YAPMADI

@fuatavni ile Oran arasındaki yazışmalarda milyonlarca doların önce Paralel Yapı'ya, ardından CHP'ye aktarıldığına ilişkin vahim iddialar yer aldı. Bu iddialar siyasete damgasını vururken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere parti yönetimi derin bir sessizliğe büründü. Yazışmalarda adı geçen Oran, ilk gün önce basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı, ancak daha sonra bu toplantıyı iptal ederek kısa bir açıklamayla yetindi. CHP'de dört gün süren bu sessizlik soru işaretlerine yol açtı. Uzun süren sessizliği bozan ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

İşte CHPlileri korkutan o görüntü!İşte CHPlileri korkutan o görüntü!

KİMSE İKNA OLMADI!

İddiaları çürütmektense inkar etme yolunu seçen Kılıçdaroğlu, suçu MİT'e attı. "Hayatımda duyduğum en saçma şeyler" diye konuştu. CHP sözcüsü Haluk Koç ise Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP'lilerle paralel hesap @fuatavni'nin yazışmalarının "fabrikasyon" olduğunu savundu. Koltuğunu kaset skandalıyla kaybeden Deniz Baykal da "O işlerle fazla meşgul değilim, ben halkın sağduyusuna inanıyorum" dedi. Baykal, Twitter, Facebook gibi hiçbir sosyal medya hesabının bulunmadığını, bu alanda yazılanlarla da çok fazla ilgilenmediğini bildirdi. Kendisiyle ilgili kasedi cemaatin yayınladığına ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine "Çok konuştuk bunları. Ben ilk gün ne söylediysem aynı noktadayım" dedi.

Paralel örgüt o isimleri paraya boğmuş!Paralel örgüt o isimleri paraya boğmuş!

İŞTE KİRLİ ÇARK

CHP, Fethullah Gülen ve örgütünün üssü haline geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile milletvekilleri, Paralel Yapı'ya destekte sınır tanımadı. CHP'liler cemaat kanallarında boy gösterip gazetelerine röportaj verdi. Şimdi de CHP ile Paralel Yapı arasındaki şantaj kasetleri ve para trafiği ortaya çıktı. Emre Uslu ile CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran arasında yapıldığı öne sürülen mesajlaşma, para çarkını deşifre etti.

CHP, Fethullah Gülen'in yönetimindeki paralel örgüte milyonlarca dolar aktardı. Bu para, 17-25 Aralık Darpe Planı'nı yapmak isteyenlere dağıtıldı.

Okyanus ötesinden yönetilen Paralel Yapı, İsrail ve ABD'den aldığı yüzbinlerce doları seçim öncesi CHP'ye gönderdi.

Paralel örgütün savcısı Zekeriya Öz'e 250 bin, dönemin Telekomünikasyon İletişim Başkanı'na ise 1.2 milyon dolar rüşvet ödendi.

İş Bankası üzerinden paralel hortumİş Bankası üzerinden paralel hortum

SEÇİM TAKTİĞİ ABD'DEN

CHP, okyanus ötesine umut bağladı. Fethullah Gülen'den emir aldı. Seçim kampanyası için de yine ABD'nin kapısı çalındı. CHP, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için ABD Başkanı Barack Obama'nın seçim ekibi ile anlaştı. Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP'nin yeni seçim stratejisi için, ABD'li Benenson Strategy Group (BSG) ile anlaştıklarını söyledi.

REKOR KIRDI

Kaset skandalıyla başkanlık koltuğundan olan Deniz Baykal, Meclis'ten uzak kalamadı. 77 yaşındaki Baykal, yeniden milletvekilliği başvurusu yaptı. Baykal, ilk olarak 1973 yılında milletvekili seçilerek Meclis'e girdi. Yalnızca bir dönem hariç her yasama yılında Meclis'teki yerini aldı. Ancak bu Deniz Baykal'a yetmedi. Ünlü siyasetçi 4 yıl daha istedi. 7 Haziran'daki seçimlerde tekrar aday olabilmek için dün CHP Genel Merkezi'ne giderek başvurusunu yaptı. Bu arada Deniz Baykal, ilk olarak CHP'nin Antalya'da yapacağı ön seçime katılacak. Ardından aday gösterilip gösterilmemesine karar verilecek.

45 CHP'linin +18 kasedi var!45 CHP'linin +18 kasedi var!


ŞERO BİLE ŞAŞKIN!

Deniz Baykal dün Ankara'da adaylık başvurusunu yaptı. Kaset iddialarıyla ilgili soruları ortada bıraktı. Bu sırada salonda "Şero" da vardı. Çünkü Şero, Baykal'ın genel başkanlığı döneminde genel merkezde bakıma alınmıştı. Şero, CHP'nin şu anda kullandığı Genel Merkezi'nin inşaatı sırasında çimento torbaları arasında bulunmuştu. Ardından Baykal'ın talimatı ile parti binasına alınmıştı.

KUMPAS TEPKİSİ

AK Parti'den
ise CHP'ye sert tepki var. AK Partili Bülent Turan "CHP'nin bu hale düşmesi utanç verici" derken, Kılıçdaroğlu'nun neden 4 gün boyunca suskun kaldığını sorguladı. "Nedense Kılıçdaroğlu, Emre Uslu'nun bugün yazısını okuyunca konuşmayı akıl etmiş. Anlaşılan talimatları twitter'dan aklı da köşe yazılarından alıyorlar" dedi. AK Parti'li Mehmet Metiner ise "CHP Paralel Yapı'nın üssü oldu" mesajını verdi.

Kaset lobisiKaset lobisi

Hakan Şükür şimdi yandı!Hakan Şükür şimdi yandı!

İsrailden Gülene koruma talimatı!İsrailden Gülene koruma talimatı!

Fethullah Gülen Kanadaya geçecek!Fethullah Gülen Kanadaya geçecek!

Emre Uslu kiralık elemanEmre Uslu kiralık eleman