Taksim saldırganı belli oldu

Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına dün silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan kişinin Elif Sultan Kalsen olduğu tespit edildi.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 31 Ocak 2015, 21:41
Taksim saldırganı belli oldu

İÇİNDEKİLER

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Taksim'deki silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan kadının kimliğinin belirlenmesi için çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, silahlı saldırıyı yapan kadının DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kalsen'in kimliğinin nasıl belirlendiği yönünde herhangi bir açıklama yapmadı.

Taksim Meydanı'nda, dün bir kadın tarafından polis noktasına otomatik tabancayla saldırıda bulunulmuş, emniyet görevlilerinin silahla karşılık verdiği saldırgan, silahını olay yerine atıp kaçmıştı.



SALDIRIYI DHKP-C ÜSTLENMİŞTİ
Taksim Meydanı'nda sivil polislerin arasına girerek rastgele ateş açılması eylemini DHKP-C terör örgütü üstlendi.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir internet adresinden yapılan yazılı açıklamada, saldırının neden gerçekleştirildiği aktarıldı. Saldırıya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"30 Ocak 2015 Cuma günü saat 14.30 civarında Berkin Elvan'ın katillerinin yargılanması için Taksim Meydanı'ndaki halk düşmanı, işkenceci polislerin TOMA'larla, zırhlı araçlarla karargah kurduğu bekleme noktasına bir Cephe savaşçısı tarafından silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Ölü yaralı yok diyor egemenler... Teselliye bakın. 30 Ocak saat 14.30'dan itibaren İstanbul polisi siyasi ölüdür artık."

Ayrıca açıklamada söz konusu terör örgütünün eylemlerine devam edeceği de aktarıldı.