Paralel yapı soruları nasıl çaldı?

Paralel yapının KPSS'de kopya skandalında günah keçisi yapmaya çalıştığı dönemin ÖSYM üyesi Abdullah Çavuşoğlu iddiaları yalanladı.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 01 Şubat 2015, 11:58
Paralel yapı soruları nasıl çaldı?

İÇİNDEKİLER

Paralele yapının KPSS usülsüzlüklerinin sorumlusu olarak lanse etmeye çalıştığı TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu konuştu.

KPSS'deki kopya çetesinin yargıya taşındığını ancak yine paralel yargı tarafından davanın reddedildiğinin söyledi. Çavuşoğlu, "Kopya konusu yargıya taşındığında ilgili kişilerin yanlışlarının yüzde 70'in üzerinde benzerlik gösterdiği gözlemlenmesine rağmen paralel yargı sınava giren kişilerin biri Istparta'da diğeri Ankara'da bir birlerinden çok uzak oldukları gerekçesi ile davayı reddeti."dedi.

Abdullah Çavuşoğlu, kendisinin paralel yapı tarafından günah keçisi yapıldığını ve terfi ile ödüllendirildi iddialarını da net bir dille yalanladı.



YENİ KRİPTOLU TELEFONLAR

Abdullah Çavuşoğlu yeni kriptolu telefonlarla ilgili soruya verdiği cevapta kriptolu telefonların özel bir ekip tarafından yapıldığını ve bu ekibin bile dinleme yapmak istese yapamayacağı mekanizmalarla donatıldığını vurguladı.