Karadeniz'in kod adı: Usame

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2015 Güncelleme 26 Ocak 2015, 04:19
Karadeniz’in kod adı: Usame

İÇİNDEKİLER

ABD'deki malikanesinden Türkiye'de darbe planı yapan Fethullah Gülen, Türkiye'yi bölgelere ayırdı. İmamlarını illere atayarak, "Paralel Devlet Yapılanması"nı oluşturdu. Karadeniz'in en dikkat çeken ismi, Bölge İmamı Yüksel Yavaş oldu. Paralel yapının okullarında öğretmenlik yapan Yavaş'ın "Usame" kod adını kullandığı ortaya çıktı. Samsun imamı Sezai Cinokur ise Gülen'in en gözde imamı olarak ün saldı.

TRABZON /YÜKSEL YAVAŞ (BÖLGE İMAMI): PDY'nin Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölge Sorumlusu. Mustafa ve Usame kod isimlerini kullanıyor.
PDY kontrolünde faaliyet gösteren Özel Alparslan Eğitim Kurumları'nda Din Kültürü öğretmeni olarak görev yapıyor.

TRABZON/ MUHAMMET KÖLEOĞLU (İL İMAMI): 2010-2013 döneminde Gümüşhane'de faaliyet gösteren Köleoğlu, 2013 Nisan ayından beri Trabzon İl İmamı olarak görev yapıyor. Kasım 2014'den beri de Sidre Özel Eğitim yayıncılık Ticaret A.Ş. bünyesinde çalışıyor.

SAMSUN/ SEZAİ CİNOKUR: Mayıs 2002'de Aydın İl İmamlığı ve Zaman Gazetesi İl Koordinatörlüğü yaptı. Ocak 2004 başında görevini bırakarak Aydın'dan ayrıldı. Gülen'in isteği doğrultusunda PDY adına Kanada'da görev yapması planlandı. Kanada'da süresi dolan vizesini yenileyemediği için Ekim 2004'te Antalya Bölge Sorumluluğu görevine getirildi. Temmuz 2008 ayından bu yana Samsun İl İmamlığı görevini yürütüyor.

ÇORUM/ GÖKHAN DAĞDEVİREN: 2011 Şubat ayına kadar PDY kontrolünde Ankara'da faaliyet gösteren Gökhan Dağdeviren, daha sonra Özel Çorum Eğitim Hizmetleri Tic. A.Ş. bünyesinde çalışmaya başladı.

ORDU/ ZEKİ FIŞKIN:
Eylül 2010'da Erzincan İl İmamlığı'na getirildi. Temmuz 2014'te Ordu İl İmamı olarak atandı. Kasım 2014'ten beri Ahenk Özeleğitim Taah. Tic. San. A.Ş. bünyesinde çalışıyor.

TOKAT/ABDULKADİR BAŞ: 2012'de Nevşehir İl İmamı olarak görevlendirilen Baş, Haziran 2014'te Tokat İl İmamı olarak atandı. Kasım 2014'te ise Burç Özel Danışmanlık Yemek Hiz. Eğit. İnş. Tur. Ve Tic. A.Ş. bünyesinde görev aldı.

BAYBURT/AYHAN IŞIK: 2012'de Bayburt'a İl İmamı olarak atandı. Bayburt'ta PDY kontrolünde faaliyet gösteren "Kardelen Özel Eğit. Yurt İşlt. İnş. Dağt. Paz. Hiz. Tic. Ltd. Şti" bünyesinde çalışıyor.

GİRESUN/ HİKMET BULUT: 2005-2009 yılları arasında PDY Bitlis İl İmamlığı, 2009-2012 yılları arasında Iğdır İl İmamlığı görevlerinde bulundu.

RİZE /HARUN ÇEVLİK: Haziran 2014'de Rize İl İmamı olarak atandı. Kasım 2014'ten beri Şahika Danışmanlık Ve İnsan Kaynakları Özl. Hiz. Gıd. Tur. Ve Tic. A.Ş. bünyesinde görev yapıyor.

ARTVİN /ALİ YILMAZ: 2011'de Artvin İl İmamı olarak görevlendirildi. Özel Artvin Fırat Eğitim Merkezi müdürü ve dershanede matematik öğretmenliği yapıyor.

AMASYA /İHSAN DEMİREL: Nisan 2012'de Amasya İl İmamı olarak tayin edildi. Kasım 2014'ten itibaren Şehzade Basın Yayın Dağıtım Paz. Eğt. İnş. Gıd. Tur. Oto. Hayv. Sn. A.Ş. bünyesinde çalışıyor.

SİNOP / GAZİ YÜKSEL: Sinop'ta PDY kontrolünde faaliyet gösteren "Okyanus Eğitim A.Ş." isimli firmada çalışıyor. Haziran 2013 ayı itibarıyla söz konusu göreve getirilen Yüksel, öncesinde yine PDY kontrolünde Konya/ Seydişehir'de faaliyet gösteren Sabah Dershaneleri'nde faaliyet yürüttü.

KASTAMONU/ ALİ GÜRÖZ: 2009-2013 yıllarında PDY bünyesinde Kayseri'de faaliyet gösterdi. 2013 Nisan ayından itibaren Kastamonu'ya İl İmamı olarak atandı. PDY kontrolünde faaliyet gösteren Maslak Eğitim Yayın Ajans Ticaret Ltd. Şti. isimli firmada çalışıyor.